ZVEZDA: Račun odblokiran!

Nacionalni sport - Subota 23.02.2013 - 01:31

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić potvrdio na vanrednoj konferenciji za novinare da klupski račun više nije u blokadi. "Možemo da registrujemo igrače".

 

Rukovodstvo Crvene zvezde uspelo je da reši svoj najveći problem, odblokira račun i omogući uslove za registraciju pojačanja - Luisa Garida, Nikolu Petkovića i Abiolu Daudu.
 
Velikodušnošću Milenka Kostića, pristankom bivših trenera i igrača na isplatu dugovanja u ratama i uspešnim pregovorima sa bankama, crveno-beli su se oslobodili svog najvećeg balasta.
 
I ekipa Aleksandra Jankovića mirnija će se (i kompletna) pripremati za početak drugog dela sezone i napad na titulu.
 
"Bilo je veoma teško stanje koje smo nasledili. Ne bi trebalo da sebe veličamo, ali bi trebalo istaći da je uložen veliki napor. Najvažnije je da možemo sada da normalno funkcionišemo i da u sredu počnemo utakmicu, ali i dalje nam predstoji još mnogo rada...", rekao je predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić na konferenciji za novinare u klupskom Medija centru na stadionu.
 
Nebojša Čović, klupski potpredsednik zadužen za finansije, morao je da zbog važnih telefonskih poziva nekoliko puta napušta konferenciju.
 
U obraćanju novinarima podsetio je na ogromne poteškoće u radu i istakao da je problem sa dugom Fudbalskom klubu Borac otklonjen aktivnošću članova Upravnog odbora Aleksandra Antića i Branka Radujka.
 
HVALA BORCU, SAVEZU I ĐURIĆU
 
"Uspeli smo da licenciramo igrače, iako je bilo mnogo logičnih i nelogičnih problema. Noćas oko 01.00 čas gospoda Antić i Radujko uspeli su da nađu konstruktivan predlog i ubede Borac da skine blokadu. U 16.00 časova ostali smo na 23.648.000 dinara duga, a to je delom 'skinuto' uplatom sredstava od transfera Nikole Maksimovića, a delom donacijom Gasproma", rekao je Čović.
 
Zanimljivo je da je iznenađeno reagovao na spominjanje udela Milenka Kostića u skidanju blokade.
 
"Hvala mu, ali moje mišljenje je da je Borac mogao da brže rešen. Međutim, razumem ih i razumem to što nemaju poverenja u Crvenu zvezdu", dodao je Čović.
 
Zahvalnost Čačanima izrazio je i predsednik Džajić.
 
"Hvala im. Crvena zvezda će nastojati da nikoga ne obmanjuje jer shvata situaciju u kojoj se i ostali klubovi nalaze".
 
Nebojša Čović podsetio je na ustupak Fudbalskog saveza i predsednika Tomislava Karadžića, čijom odlukom je produžen rok za licenciranje igrača.
 
Zanimljivo je odgovorio i na izjavu prvog čoveka Partizana Dragana Đurića, koji je ranije u petak istakao da se Crvenoj zvezdi mora pomoći.
 
"Zahvaljujem Tomislavu Karadžiću, Fudbalskom Savezu Srbije i Draganu Đuriću. Predsednik Partizana je dao interesantnu izjavu i pokazao razumevanje, iako su Zvezda i Partizan veliki rivali. Znaćemo to da cenimo, bez obzira na rivalitet", podvukao je Čović.
 
Crvena zvezda predstavila je novinarima dokument u kojem su nabrojana imena igrača prema kojima su izmirena dugovanja, u ukupnom iznosu od 86.163.330.dinara.
Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: