Zvezda u istoriji ABA lige!

Nacionalni sport - Ponedeljak 22.12.2014 - 21:53

Košarkaši Crvene zvezde savladali su MZT u Skoplju sa 79:76 i tako su zadržali maksimalni učinak u ABA ligi posle 13 kola.

Photo: MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi Photo: MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi

Tom pobedom crveno-beli su ostvarili najbolji start u istoriji Jadranske lige, pošto su oborili rekord Olimpije od 12 trijumfa u nizu.

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je briljantno prvo poluvreme, vodila je sa 55:35, ali je u nastavku usledio ogroman pad, pa je na sedam minuta do kraja MZT poveo sa 64:63.

Ipak, crveno-beli su se tada trgli, prvo je Blažič vezao četiri poena, a potom je Jović preuzeo odgovornost – pogodio je trojku, a onda i upisao dve asistencije za Marjanovića.

Poslednju šansu MZT je propustio na dvadesetak sekundi do kraja – Cvetković je pri zaostatku 77:74 promašio polaganje, a Blažič je sa penala potvrdio trijumf.

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Majk Cirbes sa 13 poena (6-8 iz igre, 8sk), a on je sve poene postigao u prvom poluvremenu. Luka Mitrović imao je 12 poena (5-12 iz igre) i 10 skokova, Markus Vilijams takođe je upisao 12 poena (4-8 iz igre, 2ast), Boban Marjanović dao je 10 poena (5-7 iz igre, 4sk), baš kao i Stefan Jović (4-5 iz igre, 4ast).

Meč je u startnoj petorci počeo Marko Tejić i dao je 5 poena za devet minuta na parketu, a igrao je i Nikola Rebić – 2 poena i po skok i ukradena lopta za pet minuta u igri.

Aleksandar Cvetković, Zvezdin plej na pozajmici u MZT-u, bio je najbolji kod domaćih sa 19 poena (5-14 iz igre), 4 skoka i po 3 asistencije i ukradene lopte, dok je Predrag Samardžiski dodao 17 poena (7-13 iz igre) i 10 skokova. ’Dvocifren’ je bio i Sead Šehović sa 14 poena.

U sledećem kolu, već u sredu od 13 sati, Crvena zvezda gostuje Levskom u Sofiji, a MZT dočekuje Megu.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: