Zvezdi odgovara da Braga uzme prvo mesto, Gobeljić ušao u negativnu istoriju kluba

Nacionalni sport - Petak 05.11.2021 - 13:12

Fudbaleri Crvene zvezde porazom od Mitjilanda na stadionu "Rajko Mitić" zakomplikovali su sebi život u grupi "F" i sada će imati imperativ pobede u duelu sa Ludogorecom u Beogradu.

Zakomplikovali sebi život u grupi Zakomplikovali sebi život u grupi
Crveni karton Miloša Degeneka posle 13 minuta igre značio je da srpski šampion potpuno mora da promeni koncepciju igre koja je prethodno utvrđena i da više misli o očuvanju sopstvenog gola, nego o ugrožavanju protivničkog.
 
Start australijskog defanzivca bio je nepromišljen, Zvezda bi, i u slučaju da je postignut gol iz situacije kada je srušio Isaksena, nošeni snagom sa tribina i podjednakom brojnosti, mogli bi da se vrate u meč. Uostalom, rana faza utakmice je bila u pitanju. Ovako, situacija je bila napeta i problematična.
 
Duge lopte ka Milanu Pavkovu nisu bile od velike pomoći, Aleksandar Katai je bio "odsečen", umnogome i zbog ranog žutog kartona, ali ni Ben nije blistao. Igralo se jedino Ivaniću, no nije mogao previše u ofanzivi.
 
Kao da izostanak Miloša Degeneka za narednu utakmicu sa Ludogorecom nije dovoljan, pa je i Marko Gobeljić morao da zatraži drugu javnu opomenu i bude isključen u dubokoj nadoknadi vremena. To je bio 10 crveni karton za Zvezdu u poslednjih pet godina u Evropi, a od sam Gobeljić je zaradio četiri! 
 
Bilo je to još protiv Milana prošle sezone, Suduve u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Florijane 2017. u borbi za Ligu Evrope.
 
Tako će Dejan Stanković ponovo biti uskraćen za kompletan roster, a pobeda protiv Mitjilanda je moranje. Navijaće se za Bragu u narednom kolu, jer bi u slučaju pobede Mitjilanda, situacija bila značajno komplikovanija pred put Crvene zvezde u Portugaliju. Tamo ne bi smelo da se izgubi... Dakle, praktično će Zvezda navijati da Braga bude prva u grupi, jer bi u Portugaliji bilo veoma teško tražiti pobedu, dok je remi sasvim realan.
 
Cilj je jedno od prva dva mesta i nakon odličnog starta i sedam bodova iz prve tri runde, situacija sada nije zavidna, uz sve potencijalne probleme koje bi UEFA mogla da donese zbog dešavanja nakon završetka utakmice.
sportske.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: