Zvezdu čeka pakao u plej-ofu za Ligu Evrope

Nacionalni sport - Četvrtak 17.09.2020 - 13:43

Crvena zvezda je kapitulirala posle penala (4:2) u Nikoziji protiv Omonije na putu ka Ligi šampiona, pa će svoju evropsku priču nastaviti kroz kvalifikacije za Ligu Evrope.

Neće im biti lako FOTO: D. Ristic/OK Radio Neće im biti lako FOTO: D. Ristic/OK Radio
Ipak, ni tu ranjenoj četi Dejana Stankovića neće biti lako da se domognu ispunjenja glavnog cilja, a to je plasman u Ligu Evrope.
 
Žreb za plej-of zakazan je već za 18. septembar, a crveno-beli će imati povlašćen status. Ipak, ni to ne menja drastično stvari jer šampion Srbije čeka rivale od Ludogoreca i Astane, pa sve do iskusnog i Seltika.
 
Potencijalni rivali Crvene zvezde u plej-ofu za Ligu Evrope, gde se igra samo jedan meč (čitaj: plej-of za Ligu šampiona dva meča) su: Šerif, Legija, Kluž, Slovan, Dinamo Tbilisi, Fola Eš, Linfild, Tirana.
 
Navedeni timovi, potencijalni rivali crveno-belih, igraju danas svoje mečeve na putu ka plej-ofu Liga Evrope, pa će se spisak smanjiti do večeras.
 
Ipak, konačno je razjašnjena nedoumica oko koeficijenta, s obzirom na to da je na Zvezdinoj strani još četiri tima, a naspram njih je 10 mečeva i priključena Tirana, što znači da ima čak 21 klub.
 
Posle večerašnjih utakmica ostaće ih 11, i logično je bilo da tri prvoplasirana pređu na stranu gde su Zvezda, Dinamo Zagreb, Jang Bojs, Karabag i Dinamo Brest.
 
Prema Koeficijentu to su Seltik, Astana i Ludogorec, ali prema novim pravilima UEFA to se neće dogoditi jer nema prelaska. Svi ostaju na strani nepovlašćenih i nakon što Zvezda, Dinamo i ostali dobiju svoje rivale, preostalih šest klubova biće žrebano i  dobiće se još tri utakmice plej-ofa.
 
Pročitajte još: Sudije za 8. kolo Superlige, “sklonjeni” Lukić i Đorđić
 
Jasno je da bi rivali poput Fole Eš i Linfilda, ili starog poznanika Tirane bili idealni, dok bi Seltik, Ludogorec i Astana mogli da predstavljaju veliku opasnost za Stankovića i njegovu ranjenu četu.
 
Partizan i TSC večeras igraju mečeve drugog kola, dok se Vojvodina uključuje od trećeg kola.
 
TSC je debitovao u Evropi pobedom nad Petrokubom, a večeras (21.00) ga čeka mnogo ozbiljniji izazov jer će u Senti ugostiti rumunskog velikana FCSB (bivša Steaua).  Kec na tim Zoltana Saba je 3,30, iks 3,40, a dvojka 2,20.
Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: