40.000 zaraženih u danu: Utakmica na kojoj je eksplodirala pandemija!

Svetski sport - Sreda 25.03.2020 - 14:12

Igralo se još 19. februara...

"Niko nije znao da je virus među nama" FOTO: EPA
Kako je "eksplodirala" COVID-19 zaraza u Italiji, potom i Španiji?
 
Još 19. februara tokom utakmice Lige šampiona na "San Siru" u Milanu.
 
Prema rečima gradonačelnika Bergama Đorđa Gorija - zaraženo je svih 40.000 navijača Atalante i Valensije koji su bili na stadionu.
 
"U to vreme nismo znali šta se dešava. Prvi pacijent u Italiji bio je 23. februara. Ako je virus već cirkulisao, 40 hiljada navijača koji su bili na stadionu 'San Siro' je inficirano. Niko nije znao da je virus među nama. Mnogi su gledali utakmicu u grupama i bilo je mnogo kontakata među njima. Virus se prenosio sa jednog na drugo", citirala je španska "Marka" reči Gorija.
 
Atalanta i Valensija sastali su se 19. februara u Ligi šampiona, s obzirom na to da je stadion italijanskog kluba u Bergamu bio u radovima,  hiljade stanovnika otputovalo je u Milano i prisustvovalo utakmici na stadionu "San Siro".
 
Bergamo, grad odakle je Atalanta, najteže je pogođen grad u Italiji, dok je pokrajina Lombardija najteže pogođena korona virusom u Evropi.
 
Među njima bilo je i nekoliko hiljada navijača Valensije. Ovaj klub saopštio je 16. marta da je trećina prvog tima bila pozitivna na korona virus.
 

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: