Akapulko nije razočarao – Kirjos i Zverev u finalu

Svetski sport - Subota 02.03.2019 - 12:10

U finalu turnira iz Serije 500 u Akapulku sastaće se australijski i nemački teniser, Nik Kirjos i Aleksander Zverev.

Fantastičan i dramatičan tenis u Akapulku FOTO: Getty Images Fantastičan i dramatičan tenis u Akapulku FOTO: Getty Images
Zverev je do finala došao pobedom nad Britancem Kemronom Norijem, 7:6(0), 6:3.
 
Saša je upisao četvrtu pobedu u nizu bez izgubljenog seta na turniru u Meksiku i nikad lakše se plasirao u finale nekog turnira ove kategorije.
 
U drugom, znatno zanimljivijem polufinalu, Kirjos je pobedio Džona Iznera posle skoro dva i po sata borbe, 7:5, 5:6, 7:6(7). 
 
Kirjos je kaznio Iznera za propuštene dve brejk prilike u prvom setu i nekako uspeo da oduzme servis visokom Amerikancu i povede 1-0. "Veliki Džon" je nastavio dobro da servira i uspeo da u 12. gemu drugo seta istom merom uzvrati Kirjosu i uvede triler u treći set. 
 
U odlučujućem delu igre nije viđen nijedan đus do taj-brejka, a Kirjos je u taj deo igre ušao sa 5-0 u taj-brejkovima protiv Iznera. Statistika ovog puta nije bila varljiva, pa je Kirjos iskoristio treću meč loptu i plasirao se u novo finale, posle tri poraza u pet mečeva ove godine. 
 
"Bio je to sjajan meč. Bio sam uzbuđen zbog meča sa Džonom jer sam znao da neću morati mnogo da trčim. Ipak, mislim da me navijači nešto ne vole...", rekao je Kirjos posle meča. 
 
Finale turnira u Akapulku, u kojem je ove nedelje viđen fantastičan i dramatičan tenis, na programu je u noći između subote i nedelje od 4.00 po srednjeevropskom vremenu. Kirjos i Zverev su se do sada sastali šest puta u zvaničnim mečevima (ATP i DK) i obojica su odneli po tri trijumfa.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: