Bajern otvorio vrata četvrtfinala, Porto sa prednošću ide u Malagu

Svetski sport - Utorak 19.02.2013 - 23:31

Bavarci su sa 3:1 savladali Arsenal u Londonu, ostavivši "tobdžijama" samo teoretske šanse za prolaz u narednu fazu takmičenja. Portugalci slavili sa 1:0

U večeras odigranim prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona, Bajern je u Londonu pobedio ekipu Arsenala sa 3:1 i gotovo sigurno obezbedio plasman u četvrtfinale, dok je Porto na domaćem terenu sa minimalnih 1:0 savladao špansku Malagu.

Bajern je naneo još jedan udarac "tobdžijama" i njihovom treneru Arsenu Vengeru, koji je ovom porazom izgubio i ono malo podrške navijača.

Vicešampion Evrope završio je posao u prvih 20 minuta. Najpre je Toni Kros već u sedmom minutu doneo prednost Bavarcima, a 14 minuta kasnije Tomas Miler je postigao i drugi pogodak za Bajern.

Tračak nade domaćinu doneo je bivši igrač Bajerna Lukaš Podolski, koji je u 55. minutu smanjio na 2:1, ali je sudbinu Arsenala po svoj prilici zapečatio reprezentativac Hrvatske Mario Mandžukić kada je u 77. minutu postigao treći pogodak za nemački tim.

Porto je svih 90 minuta napadao na gol Malage, ali su se njegovi napadači obrukali. Od 16 udaraca, koliko su uputili fudbaleri prvaka Portugalije, samo je Mutinjo u 56. minutu bio precizan.

Malaga je za sat i po samo jednom šutirala na protivnički gol, pa može da bude presrećna što se iz Portugalije vraća sa minimalnim porazom, koji joj ostavlja nadu da bi mogla među osam najboljih timova Evrope.

U sredu su na programu poslednje dve utakmice osmine finala, a sastaju se Milan - Barselona i Galatasaraj - Šalke.

Prošlog utorka Seltik je u Glazgovu poražen od Juventusa 3:0, dok je PSŽ kao gost savladao Valensiju 2:1.

Dan kasnije Real i Mančester Junajted igrali su u Madridu 1:1, a pobednika nije bilo ni u Donjecku, između Šahtjora i Borusije iz Dortmunda, koji je završen 2:2.

Revanš utakmice na programu su 5, 6, 13. i 14. marta.
 

Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: