Čelzi u finalu FA kupa

Svetski sport - Ponedeljak 16.04.2012 - 16:27

 Fudbaleri Čelsija plasirali su se u finale 131. FA kupa, pošto su u londonskom derbiju pobedili Totenhem sa 5:1.

 

Drogba je doveo ’Plavce’ u vođstvo u 43. minutu, prednost je duplirana kontroverznim golom Mate u 50, a zatim je Bejl smanjio na 2:1. Ipak, Ramireš, Lampard i Maluda do kraja su obezbedili Čelsiju ubedljiv trijumf i finale sa Liverpulom, koji je u subotu dobio Everton sa 2:1.

Totenhem je bio bolji rival tokom većeg dela prvog poluvremena, mada je u 26. minutu prvu veliku priliku propustio Čelsi – Kalu je idealno uposlio Matu, ali je španski reprezentativac očajno primio loptu u idealnoj situaciji. 

Deset minuta kasnije Teri je spasao Čelsi, pošto je udarac Van der Varta glavom izbacio sa gol-linije. Holanđanin je četiri minuta kasnije odlično centrirao, Adebajor nije uspeo da zakači loptu, a ona je završila na stativi.


 

U jeku inicijative ’Pevaca’, ekipa Roberta di Matea stiže do prednosti u 43. minutu. Drogba je primio loptu na ivici kaznenog prostora sa Galasom na leđima, okrenuo je nekadašnjeg saigrača, a zatim levom nogom poslao munjevitu loptu u gornji desni ugao Kudičinijevog gola. 

Čelsi je bolje počeo i drugo poluvreme, ali je Kudičini izbacio loptu u korner posle sasvim solidnog pokušaja Mate. Baš posle toga kornera ’Plavci’ su duplirali prednost više nego kontroverznim golom. 

Prvo je Kudičini odbranio Luizvo udarac glavom, zatim se stvorila velika gužva na gol-liniji, Mata je uputio loptu ka golu, utisak je da ju je Asu-Ekoto na vreme izbio, ali sudija Etkinson pokazao je na centar. Uz to. čini se da je Teri napravio prekršaj nad Kingom pre šuta Mate. 

Ta situacija razbesnela je Toteenhemove igrače, koji su mnogo odlučnije krenuli ka golu rivala, što se isplatilo već u 56. minutu. Divno dodavanje Modrića između dvojice štopera Čelsija iskoristio je Adebajor, kojeg je golman Čeh oborio, ali sudija je pustio prednost i Bejl je plasirao loptu u praznu mrežu.


 

Posle toga je tempo meča malo opao, ali Totenhem je pre novog gola Čelsija propustio dve lepe šanse. Ipak, u 77. minutu Voker je zakasnio da napravi ofsajd zamku, Mata je briljantno proigrao Ramireša, a on je u stilu napadača ’bocnuo’ loptu preko Kudičinija. 

Tri minuta kasnije Lampard je golčinom iz slobodnog udarca uvećao prednost ’Plavaca’, a trijumf je potvrdio Maluda u nadoknadi vremena i Čelsi je tako zakazao finale sa Liverpulom 5. maja, takođe na Vembliju. 

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: