Drogba u Galatasaraju

Svetski sport - Ponedeljak 28.01.2013 - 10:32

Kapiten Obale Slonovače umesto u Italiji, kako se pretpostavljalo, karijeru će nastaviti u Turskoj.

Didije Drogba (foto:Beta) Didije Drogba (foto:Beta)

 

Galatasaraj se žestoko pojačao. Posle Veslija Snajdera, klub iz Istanbula u svoje redove doveo je i Didijea Drogbu. 
 
Kapiten selekcije Obale Slonovače, koji je od letod nastupao za Šangaj, dogovorio je prelazak u Galatu. Ugovor je potpisan na 18 meseci.
 
Drogba nije bio zadovoljan u Kini, budući da klub zbog finansijskih problema nije poštovao ugovor, pa je rešio da se vrati u Evropu. Proteklih nedelja spekulisalo se da će karijeru nastvaiti u Italiji, ali su Turci bili konkretniji i, očigledno, darežljiviji. 
 
Turski mediji preneli su da će bivši igrač Čelsija, koji trenutno sa svojom reprezentacijom nastupa na Afričkom kupu nacija, u narednih godinu i po dana inkasirati 11 miliona evra. 
 
Vodeći tim turskog šampionata je dovođenjem Drogbe, uz Veslija Snajdera, koji je stigao iz Intera, rešio da se žestoko pojača pred osminu finala Lige šampiona protiv Šalkea.
 
Oba igrača biće registrovana za najelitnije evropsko takmičenje, budući da nisu igrali u jesenjim duelima.
 
Vesli Snajder pobrao je brojne aplauze na debiju za Galatasaraj u pobedi na derbiju u nedelju uveče nad drugoplasiranim Bešiktašom (2:1).
 
Mondo

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: