Federer protutnjao pored Andersona

Svetski sport - Petak 21.08.2015 - 11:16

Rodžer Federer ekspresno je izborio plasman u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju.Švajcarski teniser je za manje od sat vremena savladao Kevina Andersona sa 6:1, 6:1.

Sledeći meč Federer igra protiv Lopesa. Foto: Getty Images Sledeći meč Federer igra protiv Lopesa. Foto: Getty Images

Federer je i ranije bio ubeljiv protiv Andersona, Južnoafrikanac nije osvojio nijedan set u prethodna tri duela, a Švajcarac je sada bio još dominantniji.

U narednoj rundi Federer će igrati protiv Španca Felisijana Lopesa, koji mu nije omogućio željeni duel sa Rafaelom Nadalom.

Federer je furiozno počeo meč sa Andersonom, ekpresno poveo 5:0, tek onda dozvolio rivalu da uzme prvi gem, ali Južnoafrikancu jednostavno ništa nije polazilo za rukom, pa je forhendom u mrežu poklonio Švajcarcu poen za prvi set.

"Osećao sam se bolje nego prethodnih dana. Osećao sam se bolje na riternu, na servisu, jednostavno pri svakom udarcu. Zadovoljstvo je igrati tako jer se ne događa često da se osećaš tako dobro. Nažalost, to moram brzo ostaviti za sebe i nastaviti napred", rekao je Federer.

Švajcarac je otkrio da je trenirao sa Andersonom pre samo nekoliko dana, pa je znao da bi 29-godišnji Južnoafrikanac mogao da mu napravi dosta problema.

"Odigrao sam sjajan meč i zbog toga sam zadovoljan. Trenirao sam sa Kevinom ovde prošle nedelje. Izgubio sam oba seta, pa sam srećan što sam mu sada uspeo uzvratiti", rekao je Federer.

Federer je meč završio sa 23 vinera i samo osam neiznuđenih grešaka, dok je Anderson uz 12 direktnih poena imao čak 21 poklonjena.

Švajcarac je dve pobede od sedmog finala u Sinsinatiju, gde ima perfektan učinak u prethodnih šest, uključujući i trijumf od prošle godine.

Prva prepreka mu je Lopes, sa kojim takođe ima perfektan skor od 11 pobeda bez poraza.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: