Finansijske poteškoće u Vaterpolo savezu

Svetski sport - Petak 01.02.2013 - 19:23

U predvečerje duela protiv Nemačke u Svetskoj ligi, prvi čovek VSS Velibor Sovrović govorio o teškoj finansijskoj situaciji, ali i poručio: "Radiću najbolje što mogu". Nikola Dedović debitant protiv Nemaca.

 

Kad god se priča o vaterpolu, gotovo neizbežna tema je teška finansijska situacija u kojoj se taj sport nalazi. Naravno, kad je teško u celoj zemlji, ni u sportsu ne može da bude bolje ili ne može da bude mnogo bolje.
 
Vaterpolo je sport u kojem imamo mnogo uspeha. Ali, dokle će to trajati? Ako se gleda samo talenat - još dugo. Ali, moraju i ti talenti negde da se razvijaju.
 
Konferencija za novinare u Novom Sadu, uoči utakmice protiv Nemačke u Svetskoj ligi, predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović govorio je o problemima sa kojima se Savez suočava. Finansijskim, razume se.
 
"Vaterolo klub Vojvodina nam je sada mnogo pomogao, jer finansijska situacija nije sjajna. To su uobičajene dečije bolesti na početku svake godine. Ova, ipak, liči na onu 2010. kada je bilo, zaista, mnogo oblema", počeo je Sovrović.
 
Nastavio je u istom tonu, istakavši da su dovedene u pitanje i plate zaposlenih, kao i da su neka Javna preduzeća otkazala saradnju.
 
"Naš budžet je kao i prošle godine 63 miliona dinara. Od toga na plate možemo da damo samo pet odsto. Imamo devet zaposlenih i bez njih nema funkcionisanja. Za normalan rad nama je potrebno 1,2 miliona evra. Najmanje polovinu sume će pokušati da obezbedi, kao i ranije, Upravni odbor. On obezbeđuje i plate za selektora, trenere, a tako je bilo i ranijih godina. Nama su Javna preduzeća otkazali saradnju u ovom trenutku, drugi naši prijatelji mala preduzeća su u teškoj situaciji. Uz to, prve pare iz budžeta očekujemo u aprilu. Radiću najbolje što mogu, a ako vidim da ne ide ili da ima boljih rešenja na mom mestu postupiću po razumu i uvek biti uz vaterpolo", rekao je Sovrović.
 
Što se tiče utakmice, realno, Srbija je favorit, ali Nemci umeju da budu nezgodni, a još je u sećanju ona utakmica iz poslednjeg učešća u Svetskoj ligi, kada je Nemačka pobeila "delfine" usred Kruševca.
 
Ulog u ovom meču je veliki - pobeda donosi i definitivan plasman na završni turnir Svetske lige koji će biti u junu odigran u Rusiji.
 
Selektor Dejan Savić kaže da Srbija jeste favorit, ali da to treba pokazati u bazenu.
 
"Znamo Nemce, uvek je sa njima tvrdo. Tako će biti i subotu. Očekujem ozbiljan pristup od samog početka i ukoliko bude tako mislim da problema ne bi smelo da bude", kaže Savić.
 
U sastavu će ponovo biti Duško Pijetlović umesto Nemanje Ubovića dok će povređenog Nikolu Rađena zameniti debitant Nikola Dedović.
 
"Nemam tremu. Poznajem igrače i imam veliko poverenje u njih. Nadam se da će vremenom i oni steći poverenje u mene. Očekuju nas brojne obaveze. Svetska liga je priprema za Svetsko prvenstvo u Barseloni a pored toga su tu Univerzijada i Mediteranske igrena koje će mnogi ići sa B reprezentacijom", rekao je vaterpolista Partizana.
 
Utakmica Srbija - Nemačka biće odigrana u subotu, 2. februara od 18 časova u Novom Sadu.
 
mondo

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: