Hajduk dolazi u Beograd

Svetski sport - Sreda 30.01.2013 - 15:43

I to oni "bili" što su žarili i palili Jugoslavijom i Evropom. Prema pisanju "Sporta", 15. i 16. februara veterani Hajduka sastaće se sa selekcijom Beograda u našem glavnom gradu.

 

Splićani od raspada SFRJ nisu imali priliku da gostuju u Srbiji. Međutim, sredinom februara veterani Hajduka dolaze u naš glavni grad da odigraju dve revijalne utakmice protiv selekcije Beograda.
 
Biće to prava predigra za ono što nas očekuje 22. marta u Zagrebu, kada će Hrvatska i Srbija ukrstiti koplja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazili 2014. godine.
 
Dolazak u srpsku prestonicu najavile su sve same nekadašnje zvezde "bilih" - Ivan Gudelj, Ivica Šurjak, Dragan Holcer, Vilson Džoni, Branko Miljuš, Zlatko Vujović, Dražen Mužinić i najverovatnije Jurica Jerković.
 
Stariji ljubitelji fudbala dobro se sećaju ove generacije Splićana koja je sedamdesetih godina prošlog veka predstavljala strah i trepet za sve klubove. U periodu od 1970. do 1980 osvojila je četiri titule i čak pet kupova SFRJ. U Kupu šampiona dva puta je nesrećno zaustavljena u četvrtfinalu od PSV-a i HSV-a, dok je u Kupu kupova dogurala do polufinala, gde je bio bolji Lids.
 
Ekipu Hajduka u Beogradu bi trebalo da pojačaju golmani Zoran Simović i Ivan Budimčević, Dževad Prekazi i Dušan Pešić. 
 
Beogradsku ekipu predvodiće Stanislav Karasi i Momčilo Vukotić, a selektiraće je Slobodan Santrač. 
 
Utakmikce će se igrati 15. i 16. februara u SC 'Banjica' i u Hali sportova na Novom Beogradu, a ceo prihod namenjen je u humanitarne svrhe.
mondo

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: