Juventus i PSŽ prolaze u četvrtfinale LŠ

Svetski sport - Sreda 13.02.2013 - 10:47

Fudbaleri PSŽ-a i Juventusa jednom nogom su u četvrtfinalu Lige šampiona, ali su njihove pobede ostale u senci novog isključenja nepopravljivog Zlatana Ibrahimovića. Švedski as je u poslednjim trenucima meča udario igrača Valensije Gvardada i zaradio crveni karton koji će ga koštati bar dve utakmice neigranja u elitnom takmičenju.

 

Da nije bilo Ibrinog gafa, veče bi se završilo relativno mirno, u znaku daleko boljih gostiju, koji su iskoristili kvalitet. Parižani su pritisli domaćina od samog starta i zahvaljujući fenomenalnoj saradnji Lavecija i Pastorea, postigli dva gola koja su ih praktično odvela u četvrtfinale. U nastavku meča, krenulo je otaljavanje posla, odbrana ekipe iz Pariza funkcionisala je sjajno sve do finiša kada je Rami posle slobodnog udarca Koste savladao Sirigua. Onda je usledio performans Ibrahimovića, koji je pokvario slavlje ekipe sa "Parka Prinčeva".
 
Trener Karlo Ančeloti priznao je da je njegova ekipa morala da završi meč na mnogo mirniji način.
 
- Imali smo sjajan rezultat u prvom poluvremenu i do finiša meča, ali na kraju nije bilo dobro. Ovo je samo prvo poluvreme, predstoji revanš. Što se tiče isključenja Ibrahimovića, to nije bio start za crveni karton i iznenađen sam reakcijom sudije - rekao je trener PSŽ-a Karlo Ančeloti posle meča.
 
Juventus je zahvaljujući padu koncentracije igrača Seltika, posebno Nigerijca Ambrouza, došao do ubedljivog trijumfa (3:0), iako je 70 minuta bio slabiji tim. Matri je načeo Kelte već u trećem minuta, a u samom finišu Markizio i Vučinić doneli su nedostižnu prednost svojoj ekipi.
 
Trener Seltika Nil Lenon nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo.
 
- Sada nam je potrebno pravo čudo da prođemo dalje. Bili smo bolji do 70. minuta, ali smo im poklonili trapave golove. Kockali smo se sa Ambrouzom, ispalo je da je on pogrešio u ključnim momentima - rekao je Lenon.
 
Valensija - PSŽ 1:2 (0:2)
Stadion: Mestaja Gledalaca: 45.000 Sudija: Taljavento (Italija) Strelci: Rami 90 - Laveci 10, Pastore 43 Crveni karton: Ibrahimović (PSŽ)
Valensija: Guata, Žoao, Remi, Rikardo Košta, Guardado, Tino Košta, Pareho, Feguli (od 85. Vijera), Banega (od 46. Valdez), Žonas (od 46. Kanales), Soldado.
PSŽ: Sirigu, Žale, Aleks, Sako, Maksvel, Lukas Moura (od 53. Šantom), Verati, Matuidi, Pastore, Laveci (od 76. Menez), Ibrahimović.
24sata

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: