Kako je Zlatan odbio Hrvate, dao im gol i dobio uvrede

Svetski sport - Subota 14.11.2020 - 13:40

Duel Švedske i Hrvatske u okviru Lige nacija bila je dobra prilika za hrvatske medije da podsete kako su umalo "ukrali" Zlatana Ibrahimovića da zaigra za njih.

Zlatan je već uveliko doneo odluku Zlatan je već uveliko doneo odluku
Bilo je to 2003. godine kada su dve selekcije igrale u Stokholmu u prijateljski susret, ali su Hrvati stigli sa namerom da nagovore Ibru da zaigra za "vatrene".
 
Hrvati podsećaju da je Zlatanova majka Hrvatica, te da su tadašnji čelnici HNS-a Vlatko Marković i Zorislav Srebrić dogovorili sastanak sa tada 22-godišnjim napadačem Ajaksa.
 
Zlatan je do tada odigrao nekoliko utakmica za nacionalni tim Švedske, ali je zbog tadašnjeg pravila FIFA usled rata na ovim prostorima, kao i zbog toga što je imao pasoš Hrvatske i Bosne i Hercegovine, mogao da izabere "vatrene".
 
Ali, Zlatan je već uveliko doneo odluku.
 
"Čuo sam da se HNS zanima za mene, ali čini mi se da je sad kasno za to. Rođen sam u Švedskoj, igram za Švedsku koja mi je sve dala u fudbalskom smislu, a i udomila je moje roditelje...", rekao je Ibrahimović tada, ali nije odbio razgovor sa čelnicima Saveza.
 
"Naravno! Zašto ne bih razgovarao s ljudima. Ali, kažem vam, igraću za Švedsku. A u Stokholmu ću Hrvatskoj dati gol!", rekao je pre utakmice Zlatan.
 
I dao ga je. Istina, u porazu Švedske rezultatom 2:1.
 
Kao i što su se Marković i Srebrić sastali sa Ibrahimovićem i kratko razgovarali.
 
"Nažalost, bio je to samo kurtoazni razgovor. Upoznali smo se, kratko smo dodirnuli temu, ali Zlatan nam je odmah dao do znanja kako je čvrsto odlučio da će igrati za Švedsku. Popili smo piće, zahvalio je na poseti i na pozivu u našu reprezentaciju. Iskazao je simpatiju prema Hrvatskoj, čak i malo žaljenje što se pre nismo sastali, ali je i ponovio da je već odlučio. Šteta", izjavio je Srebrić.
 
Posle odbijanja i postignutog gola, nekoliko hiljada navijača iz Hrvatske na stadionu je "pozdravilo" Ibrahimovića.
 
"Hrvatski navijači su skandirali Zlatanu Ibrahimoviću, nakon skandiranja imena pokličima 'javi se' tražili su da im mahne i pozdravi ih. Ali, Zlatan je sve to ignorisao, pa je s tribina odjeknulo 'Zlatane, pe**ru!'. I tako je okončana u ono vreme vruća priča oko mogućeg igranja Ibrahimovića za Hrvatsku", opisale su hrvatske "Sportske novosti".
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: