’Kralj’ Džejms ne staje, Klivlend poveo 2-1

Svetski sport - Sreda 10.06.2015 - 08:21

Lebron Džejms ne želi da stane – ponovo je predvodio Klivlend do pobede nad Golden Stejtom i vođstva od 2-1 u finalnoj seriji NBA lige.

Džejms Lebron Džejms Lebron

Klivlend je savladao Golden Stejt sa 96:91 (24:20, 20:17, 28:18, 24:36), uz novu fenomenalnu partiju Džejmsa koji je meč završio sa 40 poena, 12 skokova, 4 ukradene lopte i 2 blokade.

Naredna utakmica, takođe u Klivlendu, na programu je u noći između četvrtka i petka.

Centralna figura susreta bio je, verovatno najbolji igrač današnjice, Lebron Džejms koji je još jednom potvrdio da ne postoji odbrana koga ga može zaustaviti kada ima svoj dan.

U prvi tri utakmice Džejms je postigao 123 poena, što je najviše u istoriji otvaranja finala plej ofa NBA lige. Poen manje ubacio je Rik Beri 1967. godine. Dve godine kasnije Džeri Vest je u prve tri utakmice finalne serije postigao 118 poena, dok je Majkl Džordan finale 1993. godine "otvorio" sa 117 poena u tri meča.

Takođe, Lebron je u prva tri meča na terenu proveo 142 od mogućih 154 minuta.

„Pokušavam da uradim sve što je potrebno kako bih pomogao timu da pobedi. Ovo je finale – sve što je potrebno. U pitanju je potuno drugačiji izazov“, rekao je Džejms.

Pored njega,još jednu sjajnu partiju u pobedničkom timu pružio je Australijanac Metju Delavedova sa 22 koša, dok su po deset ubacili Džej-Ar Smit i Tristan Tompson koji je uhvatio i 13 lopti.

„Mi smo mlada grupa, ali je to dobro. Nismo bili u mnogo ovakvih situacija, mislim nijednoj sa ovim timom“, dodao je ’Kralj’, a onda i prokomentarisao igru Delavedove:

„On će se bacati svugde kada god bude bilo potrebno“.

U poraženom Golden Stejtu Stefon Kari je bio najefikasniji sa 27 poena, od čega 17 u poslednjoj deonici. Uz Karija zapažene role imali su još Andre Iguodala sa 15 i Klej Tompson sa 14 poena.

„Mislim da sam nešto shvatio kada je u pitanju to kako ću da napadam njihov pik-en-rol. Sačuvaću to u memoriji za četvrtu utakmicu“, ostao je optimističan Kari.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: