LŠ: Čudesni Mesi "nokautirao" Milan

Svetski sport - Utorak 12.03.2013 - 23:31

Ko to kaže da je igra "tika - taka" ispala iz mode. Barselona je pred 95 hiljada gledalaca na "Kamp Nou" razbila Milan 4:0 (2:0), nadoknadila "minus dva" iz prvog meča i plasirala se u četvrtfinale Lige šampiona. Novo veče za pamćenje imao je Lionel Mesi. "Čarobnjak" iz Argentine postigao je dva evrogola i uz jedan pogodak Davida Vilje i Đordija Albe "nokautirao rosonere".

 

Meč je počeo prelepom koreografijom na tribinama i "viktorijom" pred golom Abiatija. Već u 5. minutu Barselona je povela sa 1:0. Nezaustavljivi Mesi primio je jednu loptu na 16 metara i pored trojice odbrambenih fudbalera Milana poslao je u sam gornji levi ugao gola. Na tribinama je nastao pravi delirijum. Milan je u 9. minutu zapretio preko El Šaravija, ali je Italijan traljavo šutirao, te golman Valdes nije imao većeg posla. U 13. minutu Injesta je sa 20 metara poslao pravu "bombu", ali je prvo intervenisao Abijati, a potom je lopta pogodila prečku. 
 
U 37. minutu Milan je imao još jednu stopostotnu šansu. Niang je izašao sam jedan na jedan sa golmanom Valdesom, ali je njegov šut zaustavila stativa. Kako to u fudbalu obično i biva usledila je kazna. U 40. minutu Mesije ponovo primio loptu na ivici šesnaesterca, povukao je metar u sredinu, a potom milimetarski preciznim šutem pogodio desni donji ugao Milanovog gola. Već posle prvih 45 minuta Barselona je nadoknadila "minus dva" iz prvog meča.
 
I u drugom poluvremenu Barselona je istom silom nastavila da kidiše ka golu Milana. Sigurnim dodavanjem vezni fudbaleri katalonskog tima su smireno gradili svaki napad, a to im se isplatilo već u 54. minutu kada je kapiten Ćavi poslao loptu iza leđa odbrane grogirane odbrane "rosonera", a Davidu Vilji nije bilo teško da levom nogom sa nekih sedam metara treći put pošalje Abijatija da vadi loptu iz mreže.
 
Posle tog gola trener Barselone Đordi Roura izveo je tri ofanzivna igrača i ubacio defanzivce, dok je sa druge strane Masimiliano Alegri ubacio u igru tri napadača. Milan je preuzeo inicijativu, napadao, ali je to bilo jalovo. Kada su "rosoneri" u poslednjih pet minuta krenuli na sve ili ništa Barselona je to na majstorski način iskoristila. U drugom minutu nadoknade vremena sevnula je brza kontra, a Đordiju Albi u situaciji jedan na jedan sa golmanom nije bilo teško da postavi konačnih 4:0 za Barselonu i potpuno dokusuri već dobro "nokautirani" tim Milana. Ovom pobedom Mesi i drugari su dokazali da igra "tika - taka" nije "provaljena" i da se tim sa "Kamp Noua" nikada ne sme otpisati.
 
BARSELONA - MILAN 4:0 (2:0)
 
Stadion: "Kamp Nou"
Gledalaca: 95.000
Sudija: Viktor Kasai (Mađarska)
Strelci: Mesi 5, 40, Vilja 54, Alba 90+2. 
Žuti kartoni: Pedro 41. - Boateng 22, Mekses 54.
 
BARSELONA (4-3-3): Valdes, Dani Alveš, Pike, Maskerano (od 77. Pujol), Alba, Buskets, Ćavi, Inijesta, Pedro (od 83. Adriano), Mesi, Vilja (od 75. Sančez). Trener: Đordi Roura.
 
MILAN (4-3-3): Abiati, Abate, Mekses, Zapata, Konstant, Ambrosini (od 60. Robinjo), Montolivo, Flamini (od 75. Krkić), Niang (od 60. Muntari), El Šaravi, Boateng. Trener: Masimiliano Alegri.
sportal.rs

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: