LŠ: Tadić i Ajaks spremaju osvetu Čelsiju, Haland preti Napoliju

Svetski sport - Utorak 05.11.2019 - 12:54

Moraćemo da odigramo tačnije, da bolje predajemo lopte. Veoma je važno da ostvarimo dobar rezultat, kako bismo se primakli osmini finala - kaže van de Bek

Dušan Tadić FOTO: EPA Dušan Tadić FOTO: EPA
Fudbaleri Ajaksa spremaju osvetu Čelsiju u večerašnjem (21.00) meču četvrtog kola grupe H Lige šampiona. Ekipa našeg Dušana Tadića imaće dvostruki motiv da trijumfuje na "Stamfordu", budući da pored tri boda želi i da se "plavcima" revanšira za jedini poraz u sezoni, u susretu treće runde u Amsterdamu (0:1).
 
Holandski velikan je u 2019/2020. u svim takmičenjima odigrao 19 utakmica i jedini bolan udarac mu je zadao tim Frenka Lamparda, pogotkom Mičija Batšuaija (0:1). Tako je donekle Ajaks upropastio odličan start, s obzirom na to da je u prvih 180 minuta podelio "trojke" Lilu i Valensiji (po 3:0). Tako je Čelsi dostigao Holanđane, pa i jedni i drugi imaju po šest bodova.
 
- Moramo da priznamo da nismo najbolje odigrali meč protiv Čelsija u Amsterdamu, dok su oni u tom susretu bili maksimalno angažovani - iskren je Doni van de Bek, vezista Ajaksa. - U svakom slučaju, naš rival ima odličnu ekipu, i neće nam biti dovoljno samo da se borimo. Moraćemo da odigramo tačnije, da bolje predajemo lopte. Veoma je važno da ostvarimo dobar rezultat, kako bismo se primakli osmini finala.
 
A pored Čelsija i Ajaksa, prolasku se nada i Valensija, koja ima bod manje od ova dva favorita, ali danas ima najlakši posao, pošto dočekuje Lil, "fenjeraša". Sa francuskim predstavnikom u gostima su "slepi miševi" odigrali 1:1.
 
Atraktivan duel sa ogromnom rezultatskom važnošću biće odigran u grupi F. U Dortmundu će se sudariti bodovno poravnati bivši prvaci Evrope Borusija i Inter (u Milanu slavio domaćin 2:0), u kome i jednima i drugima visi mač nad glavom. Poražena ekipa će biti pred ispadanjem iz elitnog takmičenja UEFA, budući da vodeća Barselona dočekuje potpunog autsajdera, prašku Slaviju. Kolike su šanse Čeha pokazuje podatak da su Katalonci od protekla 33 meča pred domaćim navijačima u LŠ dobili čak 30, uz tri remija. Jedini problem trenera Ernesta Valverdea je izostanak zbog povrede centarfora Luisa Suareza.
 
Grupa G, koja je neobično dobro izbalansirana po kvalitetu, donosi dva krajnje neizvesna susreta. Zenit našeg bivšeg reprezentativca Branislava Ivanovića biće domaćin Lajpcigu, od koga je u Nemačkoj izgubio sa 2:1. Istim rezultatom je u trećem kolu Benfika Ljubomira Fejse dobila Lion, i sa optimizmom putuje u Francusku. Lisabonski "orlovi" su bili u teškoj situaciji, ali pošto su srušili Memfisa Depaja i društvo, vratili su se u igru.
 
Preostalih osam utakmica četvrte runde na programu je sutra, a peto kolo biće odigrano 26. i 27. novembra.
 
 
NAPOLI MOŽE PRVI MEĐU 16
 
OD 32 učesnika Lige šampiona, prvi bi u osminu finala mogao da uđe Napoli. Ako puleni Karla Anćelotijadanas kod kuće savladaju Salcburg, proći će dalje, uz uslov da Genk ne pobedi Liverpul na "Enfildu", što nije previše verovatno.
 
Najveća pretnja Napolitancima biće Norvežanin Erling Haland, vodeći strelac Lige šampiona sa šest pogodaka.
 
 
LISTA STRELACA
 
6 - Haland (Salcburg)
 
5 - Levandovski (Bajern)
 
4 - Gnabri (Bajern)
 
4 - Kejn (Totenhem)
 
4 - Sterling (M. siti)
 
4 - Oršić (Dinamo Z.)
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: