Magija El klasika jača od straha

Svetski sport - Subota 21.11.2015 - 11:42

Kada krene lopta sa centra, akteri i navijači Real Madrida i Barselone zaboraviće na priče o terorizmu

Santjago Bernabeu biće najsigurnije mesto na svetu; Foto: FC Barcelona Santjago Bernabeu biće najsigurnije mesto na svetu; Foto: FC Barcelona

Strah od terorističkog napada, zatvorska pretnja Benzemi zbog afere sa snimkom seksa i ucene, pobuna Ronalda i Ramosa protiv trenera Beniteza, povreda Mesija...

Mnogo crnih oblaka nadvilo se nad najatraktivniji fudbalski meč na svetu, zbog kojih su priče o magiji "klasika" pale u drugi plan, ali nema sumnje da će tama biti oterana čim krene lopta sa centra stadiona "Santjago Bernabeu".

Mada Barselona ima tri boda više, a "kraljevski klub" prednost domaćeg terena, teško je poverovati da će Rafa Benitez, poznat kao "kralj defanzive", previše rizikovati.

Zbog pripreme takve taktike je i nastao raskol između Beniteza s jedne, i Ronalda i Ramosa s druge strane. Ipak, i pored zategnute atmosfere u svlačionici, nekim pojedincima, naročito Rafinom ljubimcu Bejlu, ne nedostaje optimizma.

- U dobroj smo formi, ove sezone smo izgubili samo jednu utakmicu - rekao je Bejl. - Očekujem da protiv Barselone pružimo najbolju partiju u prvenstvu i da napravimo korak ka tituli.

Uveren sam da će utakmica biti izuzetno uzbudljiva, jer je rivalstvo između nas i Katalonaca neverovatno. Što se mene tiče, maksimalno sam spreman, osećam se snažnim i jedva čekam da bitka da počne.

S druge strane, sve pristalice Katalonaca s nestrpljenjem iščekuju da vide da li će oporavljeni Mesi, najbolji strelac u istoriji "klasika" (14 golova u prvenstvenim duelima), igrati od prvog minuta ili će biti na klupi.

Utakmica između Reala i Barselone, biće odigrana uz mere bezbednosti kakve nikada nisu viđene u Španiji na sportskim događajima. Prema rečima nadležnih, stadion "Santjago Bernabeu" biće najsigurnije mesto na svetu.

- Moj sin će uživo gledati "klasiko" i mislim da sam time sve rekao - poručio je Horhe Fernandez Dijaz, ministar unutrašnjih poslova, koji je isključio svaku mogućnost da dođe do terorističkog napada.

- Budući da je Leo tu sa nama, znači da je spreman. Ukoliko bude u startnoj postavi, to će svakako povećati naše šanse u derbiju.

Sa njim ili bez njega, trudićemo se da dominiramo, držimo loptu u našem posedu i dođemo na taj način do uspeha - poručio je Inijesta, kapiten Barse.

-Inače, ne mislim da u ovoj utakmici može da bude rešeno pitanje šampiona, ostalo je još mnogo da se igra.

Predstojeći meč biće posebno značajan za štopera Reala Ramosa, koji će prvi put biti kapiten u derbiju.

Posebno motivisani biće i Ronaldo (8 golova u "Primeri"), Nejmar (11) i Suarez (9), budući da su njih trojica glavni rivali u trci za najboljeg strelca lige, a s druge strane pod najvećim pritiskom biće Žerar Pike, koji je omražen kod madridske publike.

Na iglama će biti Benitez, jer mediji najavljuju da će ga u slučaju poraza zameniti Zidan... "Klasiko" je iz "milion" uglova interesantan, ni 171. prvenstveni duel Reala i Barse nijedan ljubitelj fudbala ne sme da propusti...

 

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: