Majstorije Birofa, Ševčenka, Ronaldinja, Etoa (VIDEO)

Svetski sport - Utorak 12.03.2013 - 11:15

U iščekivanju večerašnjeg spektakla, podsetimo se golova koji su obeležili duele Katalonaca i Rosonera u prethodnih desetak godina.

Fudbalska planeta podrhtva u iščekivanju fudbalskog spektakla na Nou Kampu. Večerašnji okršaj Barselone i Milana privlači veliku pažnju svakog ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu. Duel dva velika kluba i dva sjajna tima u prestonici Katalonije je jedan od onih mečeva koji važe za fudbalske poslastice.

Kroz istoriju Rosoneri su sedam puta gostovali na Nou Kampu, Barsa je pobedila tri puta, isto toliko puta je bilo nerešeno, a jedinu pobedu, Milan je zabeležio 26. septembra 2000. godine kada su pobedili golovima Frančeska Koka (kasnije prešao u Barsu) i Olivera Birofa.

Ovo je i prilika da se podsetimo golova i najzanimljivijih detalja sa prethodnih pet okršaja na Nou Kampu odigranih u poslednjih 13 godina, počevši upravo od pomenute pobede Rosonera. Prava prilika da se podsetimo majstorija Birofa, Ševčenka, Ronaldinja, Etoa, Pata, Inijeste...

Mnogi se sećaju onog čuvenog gola Ronaldinja kada je prevario Nestu i Gatuza i poslao projektil u mrežu Dide. Takođe i pogotka Aleksandrea Pata posle dvadesetak sekunda igre kada je kao brzi voz pršao pored Busketsa "kao pored turskog groblja".

Mnogi zato s pravom očekuju da i večeras vidimo spektakl i neke slične majstorije.


 

Mozzart sport

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: