Nadal: Problem je što nema pravila VIDEO

Svetski sport - Nedelja 20.03.2022 - 13:39

Rafael Nadal je posle meča sa Karlosom Alkarasom govorio i o poteškoćama koje je imao.

FOTO: Profimedia FOTO: Profimedia

rezultatom 6:4, 4:6, 6:3.

"Mislim da ima sve udarce. Može da igra veoma agresivno ili da pređe na defanzivni stil, jer je jako brz. Može da brani neverovatne lopte. Kada igra agresivno, teško ga je zaustaviti. Ima sve što mu treba da postane neverovatan šampion. Nisam pristupio meču kao da igram protiv mladića, već kao da igram protiv Top 8 igrača. To je bio moj osećaj", rekao je Nadal i dodao:

"Video sam ga kako igra tokom cele nedelje i njegov nivo je veoma visok. Na teren sam izašao sa najvećim poštovanjem, sa namerom da se borim za svaki poen i pronađem rešenja. Podseća me na mene po energiji, strasti, odlučnosti da postane šampion. Ne sumnjam da će biti sjajan, već jeste".

Bilo je jako vetrovito u Kaliforniji, što nikako ne odgovora Nadalu.

"Problem u tenisu je što nema pravila o vetru. Ne postoji pravilo koje kaže da kada duva prejako mora da se prekine meč. Uživam da igram na vetru jer je za mene to izazov. To je kao da igrate golf sa puno vetra, bude grešaka… Nivo neće biti tako visok, ali radi se na stalnom pronalaženju rešenja", istakao je Nadal i dodao:

"Jedino u čemu ne uživam je kada stalno mora da se stane zbog vetra koji smeta, mreža se pomera, peškiri lete. Za mene tada postaje neizvodljivo."

Nadal ove sezone ima skor 20-0.

"Fizički se osećam dobro. Posle tri sata igre nisam umoran. Suvi uslovi mi idu u prilog jer se mnogo znojim. Sada sam u finalu i želim da uživam", zaključio je Nadal.

Finale protiv Tejlora Frica na programu je u nedelju ne pre 23.00.

 

OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: