Pravila NBA lige i u evropskoj košarci

Svetski sport - Sreda 30.01.2013 - 11:25

Sastanak čelnih ljudi FIBA trebalo je da se održi prošlog vikenda, ali je odložen za naredni, kada će u Singapuru evropska košarka dobiti novu dimenziju i približiti se pravilima najjače lige na svetu.

 

Prema tim izmenama, udaljenost trojke biće pomerena sa 6,75 na 7,25 metara, kao i u NBA ligi. Posle ofanzivnog skoka ekipa neće dobiti pun napad, nego novu priliku od 14 sekundi na postigne koš, tehnička greška će donositi jedno slobodno bacanje i loptu sa strane, dok će u dva minuta pre kraja meča dva prekršaja biti dovoljna da ekipa uđe u bonus (trenutno peti timski faul u četvrtini donosi bonus).

 

Doći će i do promene dužine i širine terena, a sudijsko podbacivanje će odlučivati posed nakon takozvane "mrtve" lopte, ili kada se lopta zaglavi između table i obruča, a do sada su ekipe smenjivale u posedu u pomenutim situacijama.

 

Nova era igre pod obručima na Starom kontinentu trebalo da započne naredne sezone, a konačna odluka će pasti ovog vikenda u Singapuru, koju će morati da potvrdi i Centralni bord FIBA, što je samo formalnost.

 

Blic

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: