Promena pravila UEFA zbog Baneta?

Svetski sport - Sreda 25.04.2012 - 16:08

UEFA je zbog činjenice da će Čelsi u finalu LŠ igrati bez trojice igrača najavila mogućnost uvodnjenja pravila o brisanju žutih kartona posle četvrtfinala

To pravilo već je pre dve godine uvela FIFA na šampionatu sveta u Južnoj Africi, a primenjivaće se i ove godine na prvenstvu Evrope.

 

Osnovni cilj jeste da igrač koji dobije žuti karton u polufinalu izbegne suspenziju, kako bi finalisti bili u najjačem sastavu.

 

"Potrebno je da Odbor za klupska takmičenja predloži uvođenje pravila o brisanju žutih kartona posle četvrtfinala, a zatim da taj predlog usvoji Izvršni komitet kojim predsedava predsednik Mišel Platini", navodi se iz UEFA.



Disciplinska komisija UEFA potvrdila je suspenzije trojici igrača Čelsija, kao i kapitenu Džonu Teriju, za koga se navodi da će se naknadno odlučiti o konačnoj kazni za crveni karton zbog udaranja Aleksisa Sančeza.



Naravno, ukoliko predlog bude prihvaćen, pravilo će moći da se primeni tek od naredne sezone.

Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: