Prve utakmice nokaut faze u LE

Svetski sport - Četvrtak 14.02.2013 - 13:16

Proleće večeras stiže i za timove koji se takmiče u Ligi Evrope. Drugo po kvalitetu evropsko fudbalsko takmičenje moglo bi da nam donese neke interesantne mečeve iako mnogi na LE gledaju sa podozrenjem. Bane, Biševac, Matić i Krasa na putu, Rodić debituje protiv Redsa.

Prvim mečevima šesnaestine finala Lige Evrope nastavlja se takmičenje u drugom po kvalitetu evropskom fudbalskom karavanu.

Pojedini parovi, međutim, na papiru garantuju fudbalske spektakle veće od nekih u LŠ a hoće li tako i biti ostaje nam da se sami uverimo.

Na terene će večeras i nekolicina srpskih internacionalaca čiji su klubovi izborili plasman u nokaut fazu LE.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović odlazi sa svojim Čelsijem na noge Sparti iz Praga dok će Biševčev Lion večeras biti na iskušenjima na "Vajt Hart Lejnu" jer gostuje Totenhemu.

Nemanja Matić sa Benfikom gostuje Bajer Leverkuzenu dok Sulejmanijev Ajaks dočekuje Steauu a nije poznato hoće li Krasić, Pantelić i Fejsa zaigrati za Fenerbahče, odnosno Olimpijakos na gostovanjima ta dva kluba.

Doskorašnji defanzivac OFK Beograda Milan Rodić večeras bi mogao da ima evropski debi u dresu Zenita i to, ni manje, ni više, nego protiv slavnog Liverpula.

Zdravko Kuzmanović i Dejan Stanković neće igrati protiv Kluža na "Meaci" jer je Kuz već nastupao za Štutgart u LE dok Stanković nije bio registrovan za grupnu fazu takmičenja zbog povrede.

Interesantno je da će branilac trofeja večeras prvi put imati u svojim redovima kolumbijskog "Tigra" koji nije igrao u grupnoj fazi takmičenja a duel Atletika i Rubina trebalo bi da bude jedan od interesantnijih.

Mečevi se igraju u tri termina, od 18, 19 i 21.05 časova a sastaju se sledeći timovi:

Liga Evrope 1/16
18.00 Zenit (Rus) - Liverpul (Eng)
18.00 Anži (Rus) - Hanover (Nem)
19.00 BATE (Blr) - Fenerbahče (Tur)
19.00 Dinamo K. (Ukr) - Bordo (Fra)
19.00 Bajer L. (Nem) - Benfika (Por)
19.00 Levante (Špa) - Olimpijakos (Grč)
19.00 Ajaks (Hol) - Steaua (Rum)
19.00 Sparta P. (Češ) - Čelsi (Eng)
19.00 Napoli (Ita) - Plzen (Češ)
21.05 Inter (Ita) - Kluž (Rum)
21.05 Njukasl (Eng) - Metalist (Ukr)
21.05 Štutgart (Nem) - Genk (Bel)
21.05 Atletiko M. (Špa) - Rubin (Rus)
21.05 Bazel (Šva) - Dnjipro (Ukr)
21.05 Borusija M. (Nem) - Lacio (Ita)
21.05 Totenhem (Eng) - Lion (Fra)

Revanš mečevi su na programu 21. februara.

Sportske.net

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: