PSŽ krenuo u juriš, meta je Vilijan! Stiže i vezista iz MLS

Svetski sport - Četvrtak 31.01.2019 - 12:19

Čelsi još čeka zvaničnu ponudu, a ona bi trebalo uskoro da stigne

Bombastična najava stiže pravo iz Pariza FOTO: Reuters Bombastična najava stiže pravo iz Pariza FOTO: Reuters
Svanuo je poslednji dan prelaznog roka, a sa njim i bombastična najava pravo iz Pariza - Pari Sen Žermen kreće po Vilijana!
 
Nepun dan pošto je PSŽ u zvaničnom klupskom saopštenju potvrdio da će Nejmar biti odsutan sa terena tokom naredna tri meseca zbog povrede metatarzalne kosti, sportski direktor Svetaca Antero Enrike dobio je dozvolu prvog čoveka kluba Nasera al Kelaifija da krene u totalnu ofanzivu na brazilskog krilnog napadača, koji bi trebalo da bude Nejmarova zamena u budućnosti, onda i konkurencija za prvi tim. Skaj Sport preko dobro obaveštenih izvora javlja da u Čelsiju još čekaju zvaničnu potvrdu, ali i da će ona sigurno doći u najskorije vreme! 
 
U Čelsiju su svesni da bi ovo mogla da bude idealna prilika da se za 31-godišnjeg ofanzivca zaradi ozbiljan novac, čak i uprkos tome što PSŽ ima realnih problema zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja, pogotovo jer su u Parizu odlučili da je Vilijan meta broj jedan!
 
Podsetimo, Čelsi je u prethodnih godinu i po dana odbio nekoliko ataka iz Mančestera, odakle je Žoze Murinjo zvao Vilijana da obnove saradnju. Sa odlaskom portugalskog trenera ugasilo se i interesovanje Mančester junajteda, ali se zato otvorila mogućnost da se za vrtoglavu sumu novca dovede Filipe Kutinjo. Vilijana je takođe želela upravo Barselona, ali je Čelsi svaki put uspešno odbijao napade. Klub sa Stamford Bridža je dosad za Vilijana zahtevao oko 80.000.000 evra za obeštećenje, dok su zainteresovani klubovi nudili maksimalno oko 60.000.000 evropskih novčanica. 
 
Još jedan razlog zašto bi transfer brazilskog krila bio idealan u ovom trenutku jesu i njegove godine. U avgustu puni 31, pritom ima aktivan ugovor sa Čelsijem do juna 2020. Poznato je da Čelsi ima striktnu politiku odnosa prema igračima koji uđu u četvrtu deceniju života i da im ne nudi ugovor duži od jedne sezone.
 
Čelsi se u međuvremenu obezbedio za budućnost, pošto će na leto iz Dortmunda stići Kristijan Pulišić. Podsetimo, bila je to prva transfer bomba ove zime, a Čelsi je za ovaj posao platio 64.000.000 evra, ali i ostavio reprezentativca SAD na pozajmici do kraja sezone.
 
Iz Pariza stiže i najava da PSŽ završava i transfer još jednog centralnog veziste, a to nije Idrisa Gej iz Evertona, niti bilo ko od igrača koji su se dosad dovodili u vezu sa klubom.
 
Renomirani list Vašington Post javio je ovog jutra da je PSŽ dostavio ponudu tamošnjem klubu DC Junajted od 10.000.000 dolara (oko 8.700.000 evra) za argentinskog vezistu Lusijana Akostu. Radi se o 24-godišnjem Argentincu, produktu Bokine škole, koji u SAD nastupa poslednje tri godine. Akosta je polivalentan igrač koji igra praktično sve – od centralnog, preko ofanzivnog veznog, čak i lažne „devetke“, a snalazi se i po levom boku. U DC Junajtedu najviše je igrao kao ofanzivni i centralni vezni. Ima dobru loptu u prostor, ume sa loptom i voli da je posvećen ofanzivnim zadacima, mada je nešto slabiji u odbrani.
 
PSŽ je do Akoste stigao preko agenta Pabla Sabaga, koji je zastupnik i novopečenog igrača Leandra Paredesa, potom i Anhela di Marije. Sa njim je Antero Enrike obavio nekoliko razgovora, dobio dozvolu da pregovara sa DC Junajtedom, a ubrzo je i tim iz američke prestonice dao zeleno svetlo Akosti da se ukrca na avion i krene prema Parizu.
 
Čekali smo, čekali, čekali, a sada bismo mogli i da dočekamo. PSŽ je spreman da rasturi tezge zimske pijace!
Mozzart sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: