Rolan Garos odložen, Vimbldon o planu: Skraćena sezona na travi

Svetski sport - Četvrtak 08.04.2021 - 12:44

Odlaganje Rolan Garosa neće uticati na održavanje Vimbldona, koji će prema planu početi 28. juna. Ipak, izvesno je da će neki turniri na travi morati da budu otkazani.

Vimbldon će početi 28. juna FOTO: Pixabay Vimbldon će početi 28. juna FOTO: Pixabay
U četvrtak je zvanično saopšteno da će Rolan Garos biti odložen za sedam dana, te da će se odigrati od 30. maja do 13. juna. To znači da je pauza između Otvorenog prvenstva Francuske i Vimbldona smanjena na dve sedmice.
 
- Ovu odluku, s obzirom na okolnosti, potpuno su podržali Australijan Open, Vimbldon i US Open.
 
Sva četiri grend slema shvataju značaj organizacije svakako turnira, kako bi se igračima pružila mogućnost da se pripreme i igraju na određenoj podlozi. Iz tog razloga su grend slemovi, zajedno sa ATP i WTA, podržali promene kalendara kada je razmak između Rolan Garosa i Vimbldona povećan na tri nedelje. Međutim, kako bi se izbegao uticaj na ostatak kalendara, sezona turnira na travi će ove godine biće smanjena za nedelju dana.
 
Vimbldon će, kako je i planirano, početi 28. juna. Kvalifikacije će se održati od 21. juna - navodi se u saopštenju na sajtu Vimbldona.
 
ATP i WTA su prethodno saopštile da će doći do promena u kalendaru, te da će javnost o tome biti naknadno obaveštena.
 
Ostaje da se vidi koji turniri će biti izbačeni iz rasporeda. Za sada se Hertogenboš i Štutgard poklapaju sa završnicom Rolan Garosa.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: