Skandal u FIFA, namešten izbor za Mesija?

Svetski sport - Četvrtak 26.09.2019 - 12:10

Kapiten reprezentacije Nikaragve Huan Barera i selektor Sudana Zdravko Lugarošić bili šokirani kada su saznali da na listi glasanja, koje je objavila FIFA, nije njihov izbor

Prema FIFA, Mesi je imao 46 glasova FOTO: EPA Prema FIFA, Mesi je imao 46 glasova FOTO: EPA
Izbor FIFA za najboljeg fudbalera sveta 2019. godine nalazi se pod sumnjom, nakon što su iz Nikaragve i Sudana otkrili da nisu glasali za dobitnika nagrade Lionela Mesija iz Barselone.
 
Tako su kapiten reprezentacije Nikaragve Huan Barera i selektor Sudana Zdravko Lugarošić bili šokirani kada su saznali da na listi glasanja, koje je objavila FIFA, nije njihov izbor.
 
- Izbor mi je falsifikovan. Hvala - napisao je Barera na Tviteru.
 
Još konkretniji je bio Logarušić sa slikama svog izbora i glasova Mohamedu Salahu, Sadiju Maneu i Kilijanu Mbapeu, dok je FIFA objavila da je redom izabrao Mesija, Virdžila van Dajka i Manea.
 
Sa kritikama je najdalje otišao list iz Torina Tutosport objavom da je as Juventusa Kristijano Ronaldo „pokraden“ za priznanje.
 
Na kraju, prema FIFA, Mesi je imao 46 glasova, Van Dajk 38, a Ronaldo 36.
Sportski žurnal, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: