Šok: Nadal propušta Australijan open?

Svetski sport - Nedelja 19.12.2021 - 13:51

Španski teniser Rafael Nadal nije siguran za nastup na Australijan openu početkom naredne godine.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
Nadal se muči sa povredom duže vreme, poslednji zvaničan meč odigrao je u avgustu u Vašingtonu, tačno četiri meseca pre egzibicije u Abu Dabiju gde je pretpeo poraze od Endija Marija i Denisa Šapovalova.
 
Upravo je posle meča sa Kanađaninom, Nadal potvrdio da još uvek nije dovoljno spreman za najveće napore i da još nije odlučio oko odlaska u Melburn. 
 
 "Moram da razgovaram sa svojim timom i da donesem odluku. Ne mogu 100 odsto ga garantujem učešće na Australijan open. Plan mi je da idem tamo, ali moram da vidim kako se telo oseća ovih dana", iznenadio je Nadal.
 
"Bik sa Majorke" nije precizirao kada će saopštiti odluku.
 
"Ima vremena da donesem ovu odluku. Doneću je uskoro", dodao je.
 
Govorio je o dva neuspeha u Abu Dabiju.
 
"Nisam uopšte na 100 posto, nisam uspeo da pokažem da mogu da se takmičim sa dobrim igračima. Imam mnogo toga da poboljšam. Potrebno mi je vreme. Posle Rolan Garosa je bila katastrofa za mene, povreda noge mi nije dozvolila da treniram kako bi trebalo. Prošlo je šest meseci od mog poslednjeg zvaničnog meča i potrebno je da budem zdrav kako bih mogao da radim stvari koje želim", zaključio je.
 
Australijan open se igra od 17. do 30. januara, a neizvestan je i nastup Novaka Đokovića zbog obavezne vakcinacije.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: