Šou Balotelija u Italiji

Svetski sport - Ponedeljak 18.03.2013 - 08:46

Fudbaleri Milana su u 29. kolu Serije A rutinski sa 2:0 savladali Palermo. Sa druge strane, dobro su se namučili Fiorentina i Napoli.

"Viola" je u Firenci dva puta vodila, a Đenova stizala zaostatak, ali su na kraju "ljubičasti" trijumfovali sa 3:2. Sličan scenario je viđen i u Napulju, gde je Atalatna dva puta stizala zaostatak, međutim, Pandev je deset minuta pre kraja doneo Napoliju trijumf od 3:2.

Fudbaleri Milana su prošle nedelje eliminisani iz Lige šampiona, pa “rosonerima” preostaje samo da se u Seriji A bore za mesto koje će ih i naredne sezone odvesti u elitu. Nisu ni imali mnogo problema, s obzirom na to da su snage odmerili sa poslednjeplasiranim Palermom.

Na startu meča Salvatore Aronika je povukao Maria Balotelija za dres, a sudija se nije mnogo dvoumio, pa je pokazao na belu tačku. Super Martio je bio siguran sa “penala” i doneo Milanu prednost od 1:0. Pokušao je Boateng u nastavku sa distance, dok je sjajnu priliku El Šaravija zaustavio Fon Bergen. Sa minimalnom prednošću su domaćini otišli na odmor, a u nastavku se nije mnogo čekalo na novi pogodak. Baloteli je duplirao prednost u 66. minutu. Gosti su potom pokušali da stignu bar do počasnog pogotka, ali su bodovi ostali u Milanu.

Fiorentina je u duelu sa Đenovom dva puta vodila, ali su se “grifoni” borili i stizali minus. Ipak, na kraju su poraženi sa 2:3. Adem Ljajić nije pogađao, ali je bio glavni režiser. Tim iz Firence nije blistao tokom prvih dvadasedetak minuta susreta, probudio i “pogurao” vodeći gol Akvilanija u 33. minutu posle nesebične asistencije Ljajića.  Do kraja prvog dela je Jovetić mogao da duplira prednost, ali je lopta završila samo u rukama golmana Đenove.

U nastavku susreta su Đenovljani vrlo brzo stigli do izjednačenja preko Portanove u 58. minutu. Ponovo je “viola” morala da juri rezultat, što im je uspelo samo četiri minuta kasnije. Ljajić je obavio značaj deo posla, pa je Kvadradu ostalo samo da sprovede loptu u mrežu. Luka Antoneli je u 69. minutu, pošto ga je uposlio Boško Janković, postigao treći gol na meču za samo deset minuta i doneo Đenovi egla - 2:2. Brzo su se gosti našli u novim problemima. Andrea Bartolaći je u 75. minutu dobio drugi žuti karton. Morao je da napusti teren, a domaćinima je bilo potrebno samo dva minuta da profitiraju, pošto je Kasani autogolom doneo Fiorentini novo vođstvo od 3:2.

Do kraja susreta su "ljubičasti" imali nekoliko šansi da definitivno reše pitanje pobednika, ali nije bilo promene rezultata. Srpski reprezentativac Nenad Tomović odigrao je ceo meč, dok je Ljajić posle odlično obavljenog posla napustio teren 15 minuta pre kraja.

Mučio se Napoli protiv Atalante. Vodili su Napolitanci dva puta, zahvaljujući “El Matadoru”, ali su gosti stizali zaostatak. Edinson Kavani je prvo sa penala prekinuo post, koji je trajao još od januara. Gosti su poravnali u prvom delu zahvaljujući autogolu Kanavara. U nastavku je ponovo Kavani Napolitancima doneo prednost od 2:1, pa je  Denis uspeo da matirao DeSanktisa. Ipak, deset minuta pre kraja Goran Pandel je rešio pitanje pobednika, pa su gosti iz Bergama ostali bez tri boda nakon dve pobede u nizu.

Takođe, Kijevo je savladao Paskeru u gostima sa 2:0 zahvaljujući golovima Stojana i Tera.

Serija A, 29. kolo

Nedelja:

Sijena – Kaljari 0:0
Napoli – Atalanta 3:2
(Kavani 4, 65, Pandev 81. - Kanavaro 31. (ag), Denis 73.)

Peskara – Kjevo 0:2
(Stojan 88, Tero 90+3)

Fiorentina – Đenova 3:2
(Akvilani 33, Kvadrado 62, Kasani 77. (ag). - Portanova 58, Antoneli 69.)

Milan – Palermo 2:0
(Baloteli 9. (pen), 66.)

Sampdorija – Inter odloženo

Torino – Lacio 20.45
Roma – Parma 20.45

Subota:

Katanija - Udineze 3:1
(Gomez 49, 67, Lodi 71. - Muriel 81)

Bolonja – Juventus 0:2
(Vučinić 62, Markizio 73.)

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: