Tri godine zatvora za pokušaj nameštanja meča

Svetski sport - Utorak 12.02.2013 - 19:16

Bivši pomoćnik selektora reprezentacije Južne Afrike Fil Sečedi osuđen je na tri godine zatvora zbog pokušaja da namesti meč.

 

Sečedi je osuđen jer je sa 2000 randa (177 evra) pokušao da podmiti čoveka za koga je mislio da je sudija.
 
Čovek kome je Sečedi ponudio mito bio je policajac na tajnom zadatku, a trener je želeo da utiče na ishod meča za promociju u južnoafričku Superligu 2011. godine.
 
Sečedi je krivim proglašen još u decembru, a kako je navelo Tužilaštvo Južne Afrike (NPA), Sečediju je uz trogodišnji zatvor izrečeno još pet godina uslovne kazne. 
 
NPA je saopštila da je ovo prva kazna koju je Južna Afrika izrekla za nameštanje mečeva u fudbalu. 
 
Južna Afrika je već mesecima u centru pažnje svetske javnosti zbog nameštanja na utakmicama tamoćnje reprezentacije u mečeve koji su namešteni. 
 
Već smo izveštavali o utakmicama tokom priprema za Svetsko prvenstvo 2010, kada su se neobične stvari događale tokom utakmica domaćina tog takmičenja sa Gvatemalom i Kolumbijom. 
 
Zbog toga je na neko vreme suspendovano kompletno rukovodstvo nacionalnog Fudbalskog saveza, ali su svi vraćeni na pozicije nedugo zatim.
B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: