Uhapšen Zdravko Mamić

Svetski sport - Sreda 18.11.2015 - 09:04

Rano ujutro u sredu uhapšen je Zdravko Mamić, najmoćnija ličnost u hrvatskom fudbalu i prvi čovek zagrebačkog Dinama.

Nije mu prvo hapšenje; Foto: Beta/Hina/Dario Grzelj Nije mu prvo hapšenje; Foto: Beta/Hina/Dario Grzelj

Kako javljaju lokalni mediji, hrvatska policija uhapsila je ukupno oet osoba, a među njima nije brat Zdravka Mamića, Zoran.

Sa druge strane, dnevnik.hr javlja da su među uhapšenima Zdravkov sin Mario Mamić, rođak Mislav Mamić, te Niki Vuksan, menadžer u njegovoj agenciji.

U ovom trenutku se ne zna zvanično šta je uzrok hapšenja, ali ono Mamiću nije prvo.

Podsetimo, u julu ove godine, funkcioneri fudbalskog kluba Dinamo i Hrvatskog fudbalskog saveza (NHS), braća Mamići i Damir Vrbanović, bili su u istražnom zatvoru u Zagrebu.

Njega su napustili uplativši 1,6 miliona evra kaucije za odbranu sa slobode i to povodom u istrage koja se protiv njih vodila zbog sumnje u višemilionsku utaju poreza.

Ta istraga je pokrenuta zbog sumnje da je utajom poreza, ali i drugim nezakonitim radnjama, Dinamo oštećen za gotovo 118 miliona kuna (15,6 miliona evra), a budžet za oko 12 miliona kuna (1,6 miliona evra).

Od toga, Zdravko Mamić osumnjičen je da je nezakonito izvukao najmanje 52 miliona kuna (6,9 miliona evra), a Zoran Mamić 38,1 miliona kuna (pet miliona evra).

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: