Umro Fil Masinga

Svetski sport - Nedelja 13.01.2019 - 13:54

Čuveni napadač napustio nas u 49. godini...

Tuga: Fil Masinga FOTO: AP Tuga: Fil Masinga FOTO: AP
Tužna vest stiže iz Južne Afrike: U 49. godini života preminuo je Filemon Raul Masinga, fudbalskom svetu poznatiji kao Fil Masinga. Ovu informaciju svetu je jutros saopštio predsednik Južne Afrike Siril Ramafosa u direktnom TV prenosu, što dovoljno govori o kakvoj se legendi radilo.
 
Masinga je u Evropu stigao 1994. i zaigrao za Lids, gde jeproveo dve godine zajedno sa zemljakom Lukasom Radebeom. Posigao je ukupno 11 pogodaka za slavni klub sa Eland rouda, posle čega se preselio u švajcarski Sent Galen, pa u Italiju. U Kalču je doživeo svoje zvezdane trenutke igrajući pre svega za Bari, za onaj simpatični tim sa Zambrotom, Brešanom, Ventolom, Osmanovskim, Perotom, Kasanom, Eninajom, koji je lupio sve zaljubljenike u italijanski fudbal. 
 
Na 75 ligaških utakmica sa klub sa stadiona Sveti Nikola postigao je 24 pogotka. 
 
Najvažniji gol u karijeri, međutim, postigao je za svoj nacionalni tim 1997. godine protiv Konga, kada je osveo Južnu Afriku na Mundijal u Francuskoj godinbu dana kasnije. 
 
Masinga je u decembru primljen u bolnicu da se leči od neimenovane bolesti. Preminuo je jutros...  
 

Mozzart sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: