Venger štedi pare

Svetski sport - Petak 12.07.2013 - 10:03

Svaki prelazni rok ista priča: trener Arsenala Arsen Venger najavi kako je spreman da potroši desetine miliona evra na pojačanja, ali se to ne dogodi. Ovog leta je dobio 70 miliona na trošenje i opet nikako ne može da privoli velike zvezde u London, a navijače polako napušta strpljenje zbog osam godina bez trofeja.

Venger Venger

Iako platežna moć Arsenala nije poput one koju imaju Mančester siti i Čelsi u Premijer ligi, čelnici "tobdžija" su spremili sasvim dovoljno novca da dovedu velika imena.

Navijači očekuju pojačanja koja bi vodila ekipu do trofeja, kojih nema u vitrinama od 2005. godine. Umesto toga, Venger ih uvek "iznenadi" nekom mladom nadom, uglavnom iz Francuske. Tako je i sada stigao Jaja Sanogo iz Oksera bez obeštećenja, dok je kod transfera Gonzala Iguaina zapelo oko tri miliona.

Arsenal je povećavao ponudu do 27 miliona evra, Real nije odstupao i tražio je svih 30, a epilog je propao posao, iako je argentinski napadač silno želeo među "tobdžije".

Iguain nije jedina neispunjena želja Arsena Vengera, jer je pre njega pokušao da dovede Vejna Runija i Stevana Jovetića, ali bezuspešno. Isti slučaj je sada i sa Luisom Suarezom, koji bi najradije napustio Ostrvo i otišao u Real, što će se najverovatnije i dogoditi.

Dok udarne igle godinama unazad napuštaju Arsenal, poput Robina van Persija, Seska Fabregasa, Samira Nasrija, Koloa Turea, Tijerija Anrija ili Ešlija Kola, adekvatne zamene ne stižu. I pored toga, "tobdžije" su svake od osam godina bez trofeja uspele da igraju u Ligi šampiona.

To očigledno nije dovoljan magnet za zvezde svetskog fudbala, pa su pred Vengerom dva puta - ili da počne da troši desetine miliona evra koje mu je uprava dala za prelazni rok, ili je možda došlo vreme za rastanak.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: