Šta jeste, a šta nije o Srbiji govorio Džo Bajden

Zivot i stil - Utorak 10.11.2020 - 14:11

Od zagovaranja NATO vojne intervencije na Kosovu do pružanja ruke pomirenja u Beogradu, BBC izdvaja nekoliko Bajdenovih izjava o Srbiji.

Kakav treba da je taj Srbin koji se raduje njegovoj pobedi? Kakav treba da je taj Srbin koji se raduje njegovoj pobedi?
Dok se bura oko američkih izbora ne stišava, na društvenim mrežama u Srbiji kruže klipovi, slike i tekstovi sa citatima koji se pripisuju novoizabranom predsedniku SAD Džou Bajdenu.
 
Bajden, senator za vreme administracije predsednika Bila Klintona, omražen kod dela javnosti u Srbiji zbog zagovaranja vojne intervencije protiv režima Slobodana Miloševića, podrške nezavisnosti Kosova i lobiranja za bosanske muslimane u borbi protiv Vojske Republike Srpske.
 
Mnogim citatima koji mu se pripisuju može se ući u trag, ali pojedine objave, koje se dele na društvenim mrežama poslednjih dana, nije moguće potkrepiti izvorima i utvrditi da je takve rečenice zaista izgovorio.
 
Od zagovaranja NATO vojne intervencije na Kosovu do pružanja ruke pomirenja u Beogradu, BBC je proveravao šta je Bajden govorio o Srbiji tokom prethodnih godina.
 
„Koncentracioni logori" za „degenerike" Srbe?
 
„Sve Srbe treba staviti u nacističke koncentracione logore. Srbi su nepismeni degenerici, ubice beba, kasapi i silovatelji".
 
Ove dve rečenice su posebno u danima uoči predsedničkih izbora u SAD, u formatu teksta ili slika, intenzivno kružile Fejsbukom, Instagramom, Tviterom i drugim društvenim mrežama.
 
Neke od bajdenovih izjava o Srbima...
 
"Srbi su nepismeni degenerici, ubice beba, kasapini i silovatelji”.
 
"Sve Srbe bi trebalo staviti u koncentracione logore poput nacističkih”.
 
Kakav treba da je taj Srbin koji se raduje njegovoj pobedi
BBC News, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: