Šta se sve traži od direktora Bi-Bi-Sija za platu od pola miliona evra

Zivot i stil - Utorak 11.02.2020 - 13:10

Britanski javni servis započeo je potragu za novim generalnim direktorom, koji bi trebalo da osigura finansijsku i programsku budućnost najvećeg televizijskog servisa na planeti.

Zahtevaju se izuzetne liderske i menadžerske sposobnosti FOTO: EPA-EFE Zahtevaju se izuzetne liderske i menadžerske sposobnosti FOTO: EPA-EFE
Zvaničan konkurs objavljen juče zaista pokazuje koliki sve izazovi čekaju naslednika Tonija Hola.
 
Osim posvećenosti Bi-Bi-Siju i njegovim javnim ciljevima, zahtevaju se izuzetne liderske, ali i menadžerske sposobnosti vođenja velike kuće i baratanja velikim budžetima.
 
Budući generalni direktor takođe će morati da ispuni brojne druge funkcije, prilagođavanje kuće u brzo menjajućem svetu i rešavanje osetljivih i strateških pitanja.
 
Iako će uloga direktora zahtevati da provodi značajan deo vremena u Londonu, direktor će moći da odabere kancelariju u bilo kojem Bi-Bi-Sijevom sedištu u Ujedinjenom kraljevstvu.
 
Međutim, kako ocenjuje Gardijan, vrlo su male šanse da će budući direktor prekinuti tradiciju i izabrati da mu kancelarija bude u Glazgovu, Salfordu ili Kardifu, posebno imajući u vidu prednost toga da je u Londonu zbog pregovora sa Dauning stritom o budžetiranju.
 
Pozicija generalnog direktora dolazi sa platom od 533.000 evra godišnje.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: