150 žrtava pada nemačkog aviona

Svetske vesti - Utorak 24.03.2015 - 14:44

Niko od 144 putnika i šest članova posade nije preživeo pad aviona nemačke kompanije Džerman vings, kaže Alen Vidali iz Ministarstva saobraćaja Francuske.

Ilustracija : Beta AP Ilustracija : Beta AP

Iako su prethodno francuski zvaničnici naveli da su u avionu bila 142 putnika, nemačka kompanija je saopštila da su na letu 4U 9252 bila još dva putnika.

Avion nemačke kompanije na letu iz Barselone u Dizeldorf srušio se oko 11 sati po lokalnom vremenu u južnom delu francuskih Alpa.

Posada aviona nije uputila signal za pomoć, saopštila je francuska Uprava civilnog vazduhoplovstva.

- Posada nije uputila 'mejdej'. Vazduhoplovna kontrola je odlučila da proglasi da je avion u opasnosti jer više nije imala nikakav kontakt sa posadom letelice - navela je uprava.

- Poziv za pružanje pomoći snimljen je u 10.47 sati. Na osnovu tog signala je utvrđeno da se avion nalazio na visini od 5.000 stopa u nezavidnoj situaciji - rekao je Vidali i dodao da je avion ubrzo pao.

Delovi aviona su pronađeni u francuskom selu nedaleko od grada Barselonet, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev, koji se uputio na mesto pada aviona, izjavio je da je mestu nesreće nemoguće prići sa zemlje.

Portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anri Brande izjavi je da su ostaci aviona kompanije Džerman vings, koji se danas srušio na jugu Francuske, pronađeni u Alpima na nadmorskoj visini od 2.000 metara.

On je za televiziju BFM rekao da predstoji "izuzetno dugo i teško" pretraživanja terena zbog nepristupačnosti.

CNN je izvestio da je, pre pada, upućen poziv iz aviona sa rečima: "Hitna situacija, hitno!"

Takođe, navode da je 15 minuta pre nesreće uočeno da je smanjena brzina leta pa onda vraćena na prvobitnu a da je u srednjem delu leta uočeno i da je avion dosta smanjiio visinu leta i to sa 38.000 na 24.000 stopa. Zadnji put je viđen na 6.800 stopa.

B92, BETA, TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: