Amerika poručila Rusiji: Naš nosač aviona je 100.000 tona diplomatije

Svetske vesti - Sreda 24.04.2019 - 12:40

Moskva -- Ambasador SAD u Rusiji Džon Hantsman izjavio je da američka flota u Mediteranu, predvođena nekolicinom nosača aviona, treba da bude znak za Moskvu.

Stigli u Mediteransko more FOTO: Reuters Stigli u Mediteransko more FOTO: Reuters
"Diplomatske veze i dijalog u dosluhu sa moćnim odbrambenim sistemima tih brodova pokazuju Rusiji da, ukoliko zaista i želi da uspostavi bolje odnose sa Amerikom, mora da obustavi sopstvenu destabilizujuću aktivnost širom sveta“, rekao je on, a preneo Sputnjik.
 
Prema njegovim rečima, svaki nosač aviona u Mediteranu predstavlja "100.000 tona međunarodne diplomatije".
 
Dve grupacije američke flote, predvođene nosačima aviona "Abraham Linkoln" i "USS Džon Stenis", stigle su u Sredozemno more kako bi učestvovale na vojnim vežbama. Pored nosača aviona na kojima je raspoređeno 130 aviona, u Mediteran je uplovilo i 10 drugih brodova. Na njima je raspoređeno ukupno 9.000 mornara i marinaca.
 
S druge strane, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio da će Moskva preduzeti mere kako bi odgovorila na korake koje NATO preduzima u blizini ruske granice. "Uveravam vas da ćemo preduzeti pravovremene mere, koje ne moraju da budu simetrične sa koracima NATO", rekao je Šojgu, preneo je Tas.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: