Bajden najavio dodatne sankcije Kubi

Svetske vesti - Subota 31.07.2021 - 11:56

Američki predsednik Džozef Bajden najavio je dodatne sankcije Kubi, na dan kada je Vašington na crnu listu SAD stavio i dvojicu kubanskih policijskih zvaničnika zbog kršenja ljudskih prava.

FOTO: AFP FOTO: AFP
„Biće ih još (sankcija), osim ako ne dođe do drastične promene na Kubi, što ne očekujem“, rekao je Bajden u Beloj kući na sastanku sa predstavnicima Amerikanaca kubanskog porekla.
 
SAD su sinoć uvele sankcije protiv dvojice visokih kubanskih policijskih zvaničnika, kao i cele Revolucionarne nacionalne policije.
 
Prethodno su uvedene sankcije kubanskom ministru odbrane i specijalnoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova zbog nedavne represije protesta na Kubi.
 
Na protestima je poginula jedna osoba i nekoliko desetina je povredjeno. Prema navodima kubanske opozicije, uhapšeno je oko 100 ljudi.
 
Kubanci su izašli na ulice nezadovolji zbog nestašice hrane i drugih potrepština, porasta cena i prekida struje, a neki su pozivali na promenu vlade.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: