Brejdiju dozvoljena promena pola

Svetske vesti - Petak 13.02.2015 - 17:57

Američka vojska odobrila je zatvorenom vojniku Bredliju Meningu, osuđenom na 35 godina zatvora zbog odavanja vojnih i diplomatskih tajni Vikiliksu, da počne hormonsku terapiju kako bi postao žena.

Mening, koji je prošle godine izjavio da ga od sada svi zovu Čelsi pošto se oseća kao žensko, od početka služenja kazne traži dozvolu za hormonsku terapiju koja mu je do sada bila odbijena.

Sud je u aprilu 2014. odobrio Meningu da promeni ime, ali je vojnik u septembru podneo tužbu protiv Pentagona zbog upornog odbijanja da mu se prepiše hormonska terapija.

- Posle lekarske procene odobrila sam tu terapiju - rekla je pukovnik Erika Nelson, komandant zatvora u Kazansu gde Mening služi kaznu.  

Mening je optužen da je prosledio dokumenta, depeše i poverljivu američku diplomatsku prepisku, sajtu Vikiliks čiji je osnivač Džulijan Asanž (Julian Ašange). Mening je uhapšen u maju 2010. godine.

To je prvi slučaj odobravanja takve terapije u američkoj vojsci.
 

Blic, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: