Francuska: "Nije vreme" da se odobri Snoudenov zahtev za azil

Svetske vesti - Četvrtak 19.09.2019 - 13:27

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drian rekao je da "nije vreme" da se odobri novi zahtev za azil nekadašnjeg analitičara američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) i uzbunjivača Edvarda Snoudena.

Odbijen drugi zahtev Snoudena FOTO: Reuters Odbijen drugi zahtev Snoudena FOTO: Reuters
Šef francuske diplomatije je za televiziju SiNjuz (CNews) rekao da je 2013, kada je Snouden prvi put zatražio azil u Francuskoj, francuska vlada "smatrala da nije vreme za to". 
 
"Ne vidim da se nešto promenilo", izjavio je le Drian.
 
Snouden boravi u Rusiji, gde se sklonio od američkog pravosuđa nakon što je objavio poverljiva dokumenta u kojima je opisan program masovnog nadzora i prisluškivanja. U novom zahtevu za azil u Francuskoj naveo je da "zaštita uzbunjivača nije neprijateljski čin".
 
Snouden je tražio azil u još nekoliko država. Njegovi memoari su ove nedelje objavljeni u 20-ak zemalja, pa i u Francuskoj.
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: