Grčki ministar podneo ostavku zbog sporazuma sa MKD

Svetske vesti - Nedelja 13.01.2019 - 13:37

Atina -- Ministar odbrane Grčke Panos Kamenos podneo je ostavku nezadovoljan Prespanskim sporazumom kojim je okončan spor oko imena Makedonije, javlja Rojters.

Kamenos se već dugo vremena protivi Prespanskom sporazumu FOTO: AP Kamenos se već dugo vremena protivi Prespanskom sporazumu FOTO: AP
Kamenos se već dugo vremena protivi Prespanskom sporazumu.
 
Grčki ministar, tačnije, njegova stranka Nezavisnih Grka koalicioni partner je Sirize premijera Aleksisa Ciprasa, a najavio je da će sa njim vladu napustiti još šest članova iz njegove stranke.
 
Agencija navodi da za sada nije jasno kakve efekte će Kamenosov potez imati na grčku vladajuću koaliciju. 
 
"Spor o imenu Makedonije mi ne dozvoljava da ne žrtvujem ministarsku fotelju", poručio je Kamenos. 
 
Ciprasova koalicija trenutno zauzima 153 od 300 mesta u grčkom parlamentu, a Grčku očekuju parlamentarni izbori u oktobru ove godine. 
 
Premijer Cipras prihvatio je ostavku ministra odbrane. 
 
Cipras je od grčkog parlamenta da "odmah" glasa o poverenju vladi posle ostavke ministra odbrane, žustrog protivnika sporazuma o novom imenu Makedonije, koji grčki poslanici treba uskoro da ratifikuju. 
 
"Odmah ćemo krenuti ka obnovi poverenja u našu vladu (glasanjem) u parlamentu, da bi se rešila glavna pitanja naše zemlje", rekao je Cipras posle prihvatanja ostavke Panosa Kamenosa, glavnog saveznika u vladinoj koaliciji.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: