Medvedev o sudbini Turskog toka

Svetske vesti - Ponedeljak 04.03.2019 - 11:35

Prema rečima ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, opcija produžetka Turskog toka prema Bugarskoj, Srbiji i Mađarskoj trenutno se izrađuje

Neophodne čvrste garancije Evropske unije FOTO: Reuters Neophodne čvrste garancije Evropske unije FOTO: Reuters
Odluka o produžetku gasovoda Turski tok kroz Bugarsku zavisi od toga da li Sofija može da dobije čvrste garancije Evropske unije da Brisel neće opstruisati planove o snabdevanju gasa prekog novog gasovoda, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.
 
"Novi gasovod ne bi trebalo da doživi sudbinu Južnog toka", rekao je Medvedev za bugarski list "Trud".
 
Prema njegovim rečima, opcija produžetka Turskog toka prema Bugarskoj, Srbiji i Mađarskoj trenutno se izrađuje, prenosi TAS S.
 
On je izrazio uverenje da saradnja po pitanju prirodnog gasa odgovora interesima ruske, bugarske i cele evropske ekonomije.
 
"Put da se počne izgradnja je svima jasan. Veliki i skup projekat poput gasovoda zahteva dodatne garancije", naglasio je ruski premijer.
 
Medvedev je rekao i da je uveren da će izgradnja još jednog gasnog koridora osnažiti energetsku bezbednost u Evropi.
 
Prvi krak Turskog toka trebalo bi da snabdeva tursko tržište, a drugi zemlje Južne i Jugoistočne Evrope.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: