Merkel: Radimo na deportaciji migranata

Svetske vesti - Ponedeljak 09.01.2017 - 17:36

Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovila je danas da Nemačka mora da učini "nacionalni napor" da migranti kojima je odbijen azil napuste zemlju i vrate se u svoje domovine

Deportacija samo uz pregovor sa domovinama migranata; FOTO: Gero Breloer Deportacija samo uz pregovor sa domovinama migranata; FOTO: Gero Breloer

Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovila je danas da Nemačka mora da učini "nacionalni napor" da migranti kojima je odbijen azil napuste zemlju i vrate se u svoje domovine.

Merkel je rekla na konferenciji državnih službenika da Nemačka radi na vraćanju migranata, ali da je to jedino moguće ako se pregovara sa njihovim domovinama.

Ubrzavanje deportacija i dobrovoljnih povrataka migranata postalo je prioritet nemačkih vlasti nakon terorističkog napada na božićni vašar u centru Berlina.

Tunišanin Anis Amri osumnjičen je da je 19. decembra kamionom uleteo na božični vašar i usmrtio 12 ljudi. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Nemačke vlasti nisu uspele da deportuju osumnjičenog pre napada, jer je Tunis odbio da ga prihvati, podseća agencija AP.

U Nemačku je u 2015. godini došlo više od 890.000 migranata.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: