Nastavljene vojne akcije u Ukrajini

Svetske vesti - Nedelja 06.07.2014 - 02:37

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je da se vojna operacija na istoku zemlje nastavlja.

Vojne operacije u Ukrajini još traju (Ilustracija) Vojne operacije u Ukrajini još traju (Ilustracija)
Porošenko smatra da pripadnici milicija nisu iskoristili šansu da polože oružje i da sada moraju da snose odgovornost za svoje postupke, prenela je agencija Itar - tass.
 
Ukrajinski predsednik obećao je humanitarnu pomoć stanovništvu Slavjanska i drugim gradovima u kojim je ona neophodna. "Avioni i konvoji automobila sa hranom već su na putu za Slavjansk", rekao je Porošenko. 
 
U medjuvremenu, premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk je objavio kraj vojnih operacija u Slavjansku i Krematorsku i naredio vladi da nastavi sa radom trezora, ministarstva prihoda, filijala Fonda za životno osiguranje i penzijskog fonda, kancelarija štedionice "Oshćad" kao i raznih drugih agencija i servisa. 
 
Portparol Veća za nacionalnu bezbednost i odbranu Andrej Lisenko rekao je da je ukrajinska vojska ušla u Krematorsk, naveo je Itar - tass. 
 
Agencija AP prenela je da je Porošenko pozdravio kao "prekretnicu" uspeh ukrajinske vojske koja je ponovo preuzela kontrolu u Slavjansku. 
 
Ipak, osvajanje ključnog uporišta proruskih snaga, Slavjanska, nije "potpuna pobeda", ali označava "prekretnicu" u borbi za teritorijalni integritet Ukrajine, zaključio je Porošenko.
 
B92, Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: