Papa i Snouden kandidati za Nobela

Svetske vesti - Subota 04.10.2014 - 19:14

Papa Franja, bivši obaveštajac CIA-e Edvard Snouden i japanska mirotvorna organizacija i pakistanska devojčica borac za ženska prava Malala Jusafza su samo neki od kandidata za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir.

Nobelov komitet objaviće ime dobitnika na svečanosti u Oslu, prestonici Norveške, u petak 10. oktobra..
 
Norveškom Institutu za istraživanje mira, koji svake godine pogađa potencijalne laureate Nobelove nagrade za mir, japanski mirovni aktivisti su prvi izbor uprkos tome što su im takmaci svetski mnogo poznatije ličnostii.
 
- Mi smo možda počeli da razmišljamo o ratovima između država kao o nečemu što je praktično iščezlo nakon okončanja Hladnog rata, ali događaji u Ukrajini koji se spremaju u istočnoj Aziji podsećaju nas na to da bi oni mogli da se ponovo jave. Povratak principu često hvaljenom u ranije doba Nagrade za mir bio bi pravovremen - saopštio je ovaj institut.
 
Na sjajnom drugom mestu u kladionicama je lekar Denis Mukvege, koji vodi bolnicu u ratom zahvaćenom Kongu.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: