Pariz: 100 gostiju restorana kažnjeno, menadžer uhapšen

Svetske vesti - Nedelja 11.04.2021 - 01:30

Više od 100 gostiju restorana u Parizu kažnjeno je, a menadžer je uhapšen zbog kršenja ograničenja uvedenih za sprečavanje širenja kovida 19, saopštila je danas francuska policija.

“Gosti su kažnjeni zbog nepridržavanja zdravstvenih mera” FOTO: AP “Gosti su kažnjeni zbog nepridržavanja zdravstvenih mera” FOTO: AP
Policajci su poslati na adresu restorana u Parizu zbog žalbi na buku, a otkrili su tajno okupljanje, objavila je pariska policija.
 
“Gosti su kažnjeni zbog nepridržavanja zdravstvenih mera”, navedeno je u objavi na Tviteru, a prenosi BBC.
 
Akcija je usledila nekoliko dana nakon što je policija sprovela istragu o restoranima i proslavama u Parizu.
 
Prošle nedelje privatni TV kanal M6 obavio je video snimljen skrivenom kamerom, koji pokazuje goste u restoranu kako uživaju u kavijaru, šampanjcu i tartufima na dva luksuzna mesta.
 
Kao odgovor na izveštaj, francuski ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanen naredio je istragu, navodeći da su takva okupljanja i kršenje zaključavanja zbog kovida 19 “totalno neprihvatljiva”.
 
Poslednji incident dogodio se u petak u 19. arondismanu Pariza, i uključuje 110 ljudi, saopštila je policija.
 
Prema izveštaju Univerziteta Džons Hopkins Francuska je zabeležila više od pet miliona slučajeva kovid-19 i najmanje 98.202 preminula.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: