Pogubljen muškarac koji je ubio devet i ranio 11 učenika

Svetske vesti - Četvrtak 27.09.2018 - 11:29

Kina je danas pogubila Džaoa Dževeja koji je ubio devet učenika i ranio još 11 u napadu nožem u srednjoj školi u centralnoj kineskoj provinciji Šensi u aprilu

Bio maltretiran dok je pohađao školu FOTO: YouTube Bio maltretiran dok je pohađao školu FOTO: YouTube
Kina je danas pogubila Džaoa Dževeja koji je ubio devet učenika i ranio još 11 u napadu nožem u srednjoj školi u centralnoj kineskoj provinciji Šensi u aprilu, navedeno je na postu postavljenom na zvaničnom sajtu kineskog suda.
 
Džao je bio osuđen na smrt u julu, preneo je Rojters.
 
Nakon što je dobijena podrška kineskog vrhovnog suda, smrtna presuda je izvedena u okrugu Midži u provinciji Šensi, saopšteno je iz Julinskog gradskog suda.
 
Džao je rekao da je poneo noževe u svoju bivšu školu da izbaci frustraciju i bes zbog loše sreće u životu i maltretiranje kome je bio izložen dok je pohađao školu, navedeno je u saopštenju.
 
Ali motivi oduzimanja života drugima bili su vredni prezira i posebno okrutni, tako da se vrhovni sud odlučio za smrtnu kaznu.
 
Kina ne objavljuje zvanične podatke o broju pogubljenih osoba godišnje, ali grupe za zaštitu ljudskih prava procenjuju da je taj broj jednak zbiru smrtnih kazni svih drugih zemalja, navela je britanska novinska agencija.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: