Protest protiv Vučića u Štrpcu

Svetske vesti - Sreda 14.01.2015 - 13:03

U organizaciji Incijative mladih studenata i intelektualaca, u Štrpcu je u aredu organizovan protest zbog posete premijera Srbije Aleksandra Vučića toj opštini na Kosovu.

(Ilustracija: B92) (Ilustracija: B92)
Među parolama koje nose učesnici protesta, je i "Tražimo izvinjenje i ruke daleko od Republike Kosovo".
 
Protiv posete Vučića Kosovu izjasnio se i Koordinacioni odbor porodica nestalih, ocenivši posetu srpskog premijera kao tešku provokaciju. 
 
Oni zahtevaju da Vučić učini mnogo više nego do sada na otvaranju arhiva vojnih i policijskih snaga u Srbiji koje su izvršile masovna ubistva civila, ističuću da još nije razjašnjena sudbina 1.653 osoba. 
 
Kako je taj odbor naveo Vučić je pre posete Kosovu trebalo da poseti Batajnicu, Rudnicu i druga mesta u kojima se nalaze masovne grobnice sa telima nestalih kosovskih Albanaca. 
 
Istovremeno, predsednik opštine Gnjilane i potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri je posetu premijera Vučića okarakterisao kao versku i humanitarnu. 
 
- Kosovo ne može da bude u opasnosti od Srbije - rekao je Haziri. 
 
Vučić i nekoliko ministra u sredu obilaze Kosovsko pomoravlje. 
 
B92, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: