Ruski avion sa 14 vojnika nestao s radara u Siriji

Svetske vesti - Utorak 18.09.2018 - 08:20

Moskva – Ruski avion sa 14 vojnika nestao je s radara u Siriji iznad Sredozemnog mora dok su Siriju gađale izraelske rakete, saopštilo je rano jutros rusko Ministarstvo odbrane.

Ruski izviđački avion IL-20 Foto: Independent Ruski izviđački avion IL-20 Foto: Independent
„Izgubljen je kontakt s posadom aviona Il-20 iznad Sredozemnog mora oko 35 kilometara od sirijske obale. Avion se vraćao u sirijsku bazu Hmeimin”, navelo je ministarstvo i dodalo da je avion nestao s radara sinoć oko 23.00.
 
Rusko ministarstvo je dodalo da se ne zna ništa o sudbini letelice i da je u toku potraga.
 
Ruska agencija Interfaks prenela je da je avion Iljušin-20, koji se obično koristi za izviđačke misije, verovatno nestao s radara zbog „neočekivanog incidenta”.
 
Ministarstvo odbrane je dodalo da je avion nestao dok su četiri izraelska avina F-16 sprovodila napade na infrastrukture u sirijskoj provinciji Latakije, pod kontrolom snaga sirijskog predsednika Bašara el Asada.
 
Angecija RIA Novosti je prenela da je sirijska protiv-vazdušna odbrana odgovorila na izraelski napad.
 
Sirijske vlasti, sa svoje strane, nisu saopštile bilo koji podatak o nestanku ruskog aviona.
 
Američke vlasti saopštile su da nisu umešane u taj incident.
Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: