SAD sumnja u rusko povlačenje vojnika iz Ukrajine

Svetske vesti - Četvrtak 17.02.2022 - 12:49

Sjedinjene Države ne veruju u ruske tvrdnje o povlačenju vojnika s granice s Ukrajinom, a sumnjaju da je Moskva čak povećala trupe za 7.000 ljudi, javlja Rojters pozivajući se na izjavu neimenovanog izvora iz administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena.

FOTO: EPA FOTO: EPA
„Ruske vlasti rekle su da povlače vojnike s granice s Ukrajinom…, ali mi sada znamo da je to bila laž“, rekao je novinarima neimenovani zvaničnik, ne navodeći dokaze za ta saznanja.
 
Administracija predsednika Bajdena potvrdila je da je „Rusija povećala prisutnost vojnika duž granice s Ukrajinom za 7.000“ od kojih su mnogi, navodno, to po tvrdanjama tog izvora, stigli u sredu.
 
Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je u utorak da se deo snaga i s područja duž ukrajinske granice vraća nakon završetka vježbi u svoje baze, a kao dokaz je objavljen video u kojem se prikazuje kako snage navodno napuštaju Krim.
 
Sjedinjene Države su su izrazile zabrinutost da Rusija kao opravdanje za napad na tu bivšu sovjetsku republiku može upotrebiti lažne tvrdnje o sukobu u ukrajinskoj regiji Donbas.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
eks
17.02.2022. , 12:58
Amerika je imperija zla. NATO fašistička alijansa je vojska zapadnih fašista, naslednik hitlerovih SS trupa. Svo zlo dolazi od Vašingtona i Londona .