Školski policajac, dok je trajalo ubijanje, stajao napolju

Svetske vesti - Petak 23.02.2018 - 07:58

Vašington -- Šerif Skot Izrael rekao da naoružani školski policajac u gimnaziji na Floridi nije reagovao tokom napada u kojem je ubijeno 17 učenika te škole.

Policajac nije reagovao FOTO: Getty Images Policajac nije reagovao FOTO: Getty Images

Izrael je rekao da je naoružani policajac za vreme napada stajao ispred škole i nije ušao u zgradu, prenosi Bi-Bi-Si. Prema njegovim rečima, policajac je prvo suspendovan, a posle je dao otkaz

"Muka mi je. On nije ušao", rekao je lokalni šerif.

Na pitanje novinara šta je trebalo da uradi školski policajac, on je rekao: "Trebalo je da uđe, suoči se s napadačem i da ga ubije."

Najmanje sedamnaest osoba ubijeno je u gimnaziji u Floridi, u napadu 19-godišnjeg bivšeg učenika te škole. Osumnjičeni Nikolas Kruz je na društvenim mrežama, kako je rečeno, objavljivao poruke vrlo "zabrinjavajućeg sadržaja".

Kruz je napad izveo poluautomatskom puškom AR-15.

Napad se dogodio u vreme kada se završavaju časovi u srednjoj školi Mardžori Stounmen Daglas u Parklandu, na istočnoj obali Floride izmedju Boka Ratona i Fort Loderdejla.

Škola ima oko 2.000 učenika.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: